Jump to content

becul de la ulei

Recommended Posts

s-a intamplat azi mergand spre o statiune de sky.

aveam de mers total 40km din care ultimii 20 in urcare si drum destul de virajat.nu am fortat,am mers normal pana in 3300rpm si predominant in treapta 3.

pe ultimii 500m am observat ca a inceput sa palpaie becul de la ulei in culoarea rosie dar numai la relanti.cand uraca in ture nu mai palpaia.

ce inseamana cand palpaie asa?

cand se aprinde becul cu galben stiu ca inseamna ca lipseste ulei si ar trebui completat.

cand se aprinde rosu e mai grav.lipsa presiune sau lubrifiere slaba

iti scadea presiunea uleiului sub 21 de bari la relanti , e o problema cunoscuta dar des intalnita la motoarele pe benzina si de cilindree mare , rezolvarea in cele mai multe cazuri a fost schimbarea pompei de ulei , dar au fost si cazuri fericite in care era stricat senzorul de presiune ulei , alta metoda ar fi sa pui ulei putin mai gros la urmatoarea revizie .

Iti palpaia rosu doar cand luai picioru de pe acceleratie si cum o turai putin se stingea nu ?

Iti palpaia rosu doar cand luai picioru de pe acceleratie si cum o turai putin se stingea nu ?

da exact.stiu ca la benzina e o problema mai frecventa,dar la mine e 2500 diesel comonrail si pana acum nu am vazut becul acela vreodata aprins (doar cand pun contactul)

am verificat uleiul si nivelul e ok,nu e nergu desi trebuie sa il schimb,are vreo 18k insa mi s-a parut tare subtire...poate de ce era cald,probabil incins bine dupa 20km de urcat de la 500m la 2000m altitudine.

m-am gandit si eu la senzor pt ca nu stiu daca e normal sa palpaie sau ar trebui sa stea aprins.

pe drumul de intoarcere nu s-a mai aprins deloc.

au fost cazuri in care doar palpaia la relanti si problema a fost de la pompa de ulei , eu zic ca e cazul sa faci o revizie si sa pui un ulei unpic mai gros decat asta pe care il ai acum , daca doamne fereste ramane rosu aprins tragi repede pe dreapta si opresti motoru , nu e de glumit , daca moare pompa de ulei adio ungere la motor

deobicei asa schimb uleiul intre 15 si 18k si am pus mereu castrol magnatec 5w 40.il schimb saptamana asta.

nu am avut probleme,are 420k acum.nu consuma mult, deobicei completez cam juma de litru pe la 10k dar nu e neaparat.daca nu completez abea pe la 18k ajunge la minim pe joja.sper sa nu fie pompa de ulei ca ma gandesc ca e scumpa.

m-am uitat e 365 dolari.nu ma sperie pretul piesei pe cat ma sperie manopera,pt ca sunt in It si la reprezentanta e vreo 50euro ora si ma gandesc ca e ceva de munca daca se da jos distributia.:(

sper sa fie doar uleiul obosit sau senzorul

da inainte de toate schimba uleiul chiar si senzorul daca vrei , este foarte ieftin undeva la 15$ ceva de genu , si e usor de schimbat , dureaza 2-3 min maxim , si in rest ai grija cu ea la modul cand e rece motoru , menajeazal , asta e motivu principal pentru stricarea pompelor de ulei , condus agresiv cu motoru rece

• 1 year later...

Mai lasati pompele, uleiul etc...aceeasi prbl am avut-o si eu pana ieri la al meu bimm'er 520i '98.Palpiia martorul de ulei in draci, cand franam se aprindEa si imi spunea pe CB ''Stop!engine oil press''. De cateva ori opream si verificam uleiul, joja sa nu aibe apa spume ..tampenii. MA LUAM NUMAI DUPA MECANICI. Solutia a vnt de la un forumist cu o problema identica ca a mea ; LA SCHIMBUL DE ULEI, mai exact DUPA a inceput sa-i efiseze exact ce imi aparea mie.

SOLUTIA - am schimbat filtrul de ulei. Schimbul de ulei a fost BMW LONG LIFE 10w40. SE PARE CA ESTE PREA SUBTIRE

acum sunt calm. a disparut stresul...incercati asta si dupa verificati alte nebunii..eu am pus MANN

BAFTA

Edited by tho_klan