Jump to content

bmw-uri pentru europa de est

cyborg

Recommended Posts

:blink: De parerea asta cred ca nu aveai : masina luata de noua in nov 2001,acum are 39500 km,a avut urmatoarele probleme : pixelii au disparut inca de la 8-9000 km; s-au slabit coliere de la conductele de motorina; s-a rupt cablul capota ; s-a fisurat vasul de lichid parbriz. La ~ 30000 am schimbat senzor axa came, injectorul nr 4, debitmetrul si doua valve si m-a parasit si rezistenta treapta ventilatie (aia cu tepi).Dar ma laud ca bateria originala a tinut 4 ani,ca interiorul arata f bine, ca masina nu troncane si nu scartaie.

Per total insa,din cate masini am avut, indiscutabil asta e cea mai buna.

141271[/snapback]

u ii faci inspectiile cum scrie in carte adik la fiecare 20 000 km (sau ceva pe acolo)

aoleu, m-ai omorat. tot nu inteleg cum de mai esti multumita :)

141272[/snapback]

Hai sa iti spun cum: ca era sa o vand pe 18000 (cu care nu-mi luam nici un golf ca lumea)si m-am felicitat ca nu mi-a raspuns samsarul la tel cand m-am hotarat sa o dau....La cat a costat masina si la cati km are , la cum am intretinut-o eu ,consider ca daca o vand o fac de fapt cadou.Si,cum e un model care nu se demodeaza (nu-i asa??) chiar vreau sa o pastrez cat mai mult.

Si nu stiu daca a fost ghinion, sau am fost victima unor "binevoitori" de prin service-uri care faceau completari, chiar nu mai are importanta.Imi place masina mea asa cum e ea, cu jante pe 16 si cu stopuri galbene :blink: si nu-i schimb nimic.

Hai sa iti spun cum: ca era sa o vand pe 18000 (cu care nu-mi luam nici un golf ca lumea)si m-am felicitat ca nu mi-a raspuns samsarul la tel cand m-am hotarat sa o dau....La cat a costat masina si la cati km are , la cum am intretinut-o eu ,consider ca daca o vand o fac de fapt cadou.Si,cum e un model care nu se demodeaza (nu-i asa??) chiar vreau sa o pastrez cat mai mult.

Si nu stiu daca a fost ghinion, sau am fost victima unor "binevoitori" de prin service-uri care faceau completari, chiar nu mai are importanta.Imi place masina mea asa cum e ea, cu jante pe 16 si cu stopuri galbene  :blink: si nu-i schimb nimic.

141278[/snapback]

pai de ce o plimbai prin "service-uri"? nu era in garantie la reprezentanta?

Edited by cyborg

u ii faci inspectiile cum scrie in carte adik la fiecare 20 000 km (sau ceva pe acolo)

141276[/snapback]

Eu ii fac inspectiile la 8-9000 km cand mai ramane un led verde(s-a intamplat sa fie si 6000 odata),numai la reprezentanta si ii pun numai cea mai buna motorina, asa ca nu ma consider responsabila de nimic.In carte nu scrie nimic de 20000 km, sau eu nu am vazut.

Edited by 525da

Eu ii fac inspectiile la 8-9000 km cand mai ramane un led verde(s-a intamplat sa fie si 6000 odata),numai la reprezentanta si ii pun numai cea mai buna motorina, asa ca nu ma consider responsabila de nimic.In carte nu scrie nimic de 20000 km, sau eu nu am vazut.

141280[/snapback]

sau 8000 :blink: asa ii facea si tata

eu X3 ...cumparat de la Contempo Brasov .Am 20 000 km si am urmatoarea problema :am un greieras in plafon ...la 2000rpm fix vibreaza plafonul .Nu am incercat remedierea defectului ..asa face de cand l-am luat.Alta pb: portbagajul trebuie trantit mai tare sa se inchida. Pb III:Se aude un fel de lovitura in partea din spate atunci cand bag treapta intai sau mers inapoi si dau drumul la ambreiaj si apoi il apas fara sa calc acceleratia ..tot de cand l-am luat face asa..nush daca asa fac toate sau doar al meu..Vopseaua de pe masina mi se pare prea fragila.Deja am puctulete pe capota de la pietricele sau (cenzurat) de pasari .De calitatea interiorului nu ma plang.Bordul e facut dintr-un plastic destul de dur ...nu se murdareste , nu a crapat , nu a a avut probleme.Iar tapiteria sensatek din piele ecologica nu am curatat-o deloc din mai de cand am masina si nici nu prezinta semne de uzura sau murdarie .Becurile functioneaza toate, nu s-a ars nimic, motorul merge foarte bine.Consumul mediu e mai mare cam cu 1,5 litri fata de cartea masinii dar pun asta pe seama faptului ca o conduc mai mult in bv care e aglomerat la orele cand circul si nu pot conduce ca un mosh prin oras ca altfel nu ajung in timp util la destinatie..probleme la motor sau la suspensie deocamdata nimic.revizia am facut-o la 15 000 pt ca asa am vrut , desi cei de la Contempo au spus ca pot sa o fac si la 30 000.Ulei nu a consumat nici un gram sau cel putin nu am verificat dar nici becul nu s-a aprins in bord.

Nu stiu de ce atata tam-tam cand se strica ceva. :)

BMW-ul este o masina,nu inseamna ca ai luat-o si te ingropi cu ea fara sa bagi nici un ban.Poate ca asteptarile sunt mult prea mari...

Se strica peste tot BMW-uri noi,si in Romania si in USA si in China.

Cei care cumpara un BMW nou,si se astepta sa nu aiba nici o problema cu el,nu ar trebui sa cumpere BMW deloc. :)

De exemplu,s-a stricat bordul la E39,pai foarte rau ca nu a fost schimbat in garantie,deoarece a existat problema.Se strica injectoarele si pompele la diesel,pai ar merge mai bine cu motorina fara apa,si daca se poate fara benzina :blink:

Probabil mai mult de jumatate din problemele aparute la BMW-uri in Romania,se datoreaza calitatii benzinei(motorina),uleiurilor,drumurilor si intr-o anumita masura proprietarului(pun antigel romanesc si coliere romanesti ca sunt la fel :) ).

Restul e vina masinii :D

A mea are ~52.000km acum.

Pe parte de articulatii:am schimbat de 3 sau 4 ori bratele inferioare si de 2 ori coloana de directie.

Astea cred ca se datoreaza exclusiv drumurilor proaste(din oras).

Alte maruntisuri:

Amplificatorul sistemului audio a decedat cum am iesit cu masina pe poarta reprezentantei.

Apoi am schimbat un buton pt.comanda geamului pe fata stanga(acum s-a stricat iar :)

Apoi am schimbat cd player-ul.

Transformatoarele de la xenon au cedat si ele la un moment dat.

Un senzor pe care il folosea sistemul de autoreglare al farurilor a fost inlocuit.

Update:

Am uitat de toba finala...schimbata pe la 5.000 de km si ambele proiectoare,in care intra apa.

Totusi motorul,cutia si interiorul sunt in perfecta stare :)

Insa urmatoarea masina va fi tot un BMW(mai adaptat la gropi),chiar daca este pt. East Europe...poate se mareste garantia pana atunci :blink: :)

Edited by zixx

www.carsurvey.org

Sa vedeti ca se strica peste tot...ma rog poate la noi sa fie valabila treaba cu interiorul, adica materialele si finisajele. M-am urcat intr-un seria 1, am ramas oripilat de ce plastice ieftine, am vazut..plus o panza de vinilin ceva care acoperea cotiera :blink: ..sincer interiorul meu e lux pe langa ala.

Nu stiu ce sa zic, poate ca undeva e adevarat dar nu legat de motor sau cutie..aici nu fac compromisuri, sau cel putin asa sper. A mea oricum a fost adusa de la mama ei :)

BMW ar trebui sa introduca pachetul "Romania" pentru drumuri grele. senile de buldozer, arcuri de locomotiva, in loc de oglinzi sa cromeze intreaga suprafata a oglinzii

141687[/snapback]

de fapt ar trebuii sa introduca :

Alarma suplimentara (pt fiecare obiect de pe masina)

Senzori pt cand o duci in service(adik sa ti zica cate 30 de piese au fost inlocuite cu altele mai vechi si mai uzate )

Reglare garda sol ( cu vre o 40 cm fata de nivelul normal)

Senile de Tank

Senzori de oprire ( cand se afla in fata un atelaj)

Si lista continua ... :) :blink:

• 3 weeks later...
Astazi am vb cu fostul sef de service de la Contempo, care lucreaza acum la Skoda. Am ramas prieteni buni, cel putin tind sa cred asta :blink: Nu stie nimic despre faptul ca ar fi mai proaste masinile pentru Ro si nici nu crede ca e posibil, cel putin pentru BMW baga mana in foc. Atunci l-am intrebat dc a vazut ceva dubios la masinile cumparate in Ro cum ar fi componente mai proaste sau de alta productie decat cele montate pe masinile de Germania si a zis ca n-a sesizat nici o diferenta intre ele.

si ca tot laudati masinile pt america am intrat pe niste site-uri americane si posesorii de X3 se plangeau de aceleasi defecte ca si cele pe care le intalnim aici.greieras plafon , portbagaj care nu se inchide din prima , suspensie prea dura , etc.

de fapt ar trebuii sa introduca :

Alarma suplimentara (pt fiecare obiect de pe masina)

Senzori pt cand o duci in service(adik sa ti zica cate 30 de piese au fost inlocuite cu altele mai vechi si mai uzate )

Reglare garda sol ( cu vre o 40 cm fata de nivelul normal)

Senile de Tank

Senzori de oprire ( cand se afla in fata un atelaj)

Si lista continua ... :)  :blink:

141694[/snapback]

Eu zic ca ar trebui si un senzor Anti-Manele ....... :)

si ca tot laudati masinile pt america am intrat pe niste site-uri americane si posesorii de X3 se plangeau de aceleasi defecte ca si cele pe care le intalnim aici.greieras plafon , portbagaj care nu se inchide din prima , suspensie prea dura , etc.

150173[/snapback]

Bine ca mi-ai adus aminte, a mai zis ca au avut si masini "americane" care au avut probleme in primele 1.000-2.000 km.