Jump to content

ambreaj e90

stranger

Recommended Posts

Sal. am un e90 330i si mi se pare ca tine (cupleaza) un pic cam sus (undeva la jumatatea pedalei). La modelul asta cum e normal sa tina?,eu asi vrea sa cupleze super jos, se pot face reglaje? sau trebui schimbat(desii nu patineaza).. ambrejul este hidraulic sau pe cablu si cam la cati km se schimba?

multumesc

Edited by stranger

Sal. am un e90 330i si mi se pare ca tine (cupleaza) un pic cam sus (undeva la jumatatea pedalei). La modelul asta cum e normal sa tina?,eu asi vrea sa cupleze super jos, se pot face reglaje? sau trebui schimbat(desii nu patineaza).. ambrejul este hidraulic sau pe cablu si cam la cati km se schimba?

multumesc

nu ai ce sa reglezi la cel hidraulic , la bmw cam asa tine pedala, la jumatate . Cel putin la cele pe care le-am condus eu

sa inteleg ca'i hidraulic, hidraulicu se schimba?si daca da la catzi km?

da, e hidraulic.

da, se schimba cand nu mai cupleaza.

da, se schimba in functie de uzura, poati sa-l schimbi si in 10.000 km si in 150.000 km...depinde ce faci cu masina si cum mergi cu ea.

@shimano

Da, e acelaÂşi lichid. Ai face bine sĂŁ crezi..

@sorindrache

Am ÎnÞeles cã la unele //m-uri (e30, de ex.) se poate regla poziÞia pedalei.. Pedala se poate regla mai sus sau mai jos cu aprox. 1 cm +/- faÞã de poziÞia standard.

@stranger

ªi la mine, la e39, ambreiajul Þinea mai sus puÞin dupã Înlocuirea lichidului de frânã...

În timp, lichidul de frână pe bază de glycol-ether (dot 3, 4, 5) absoarbe umezeală din mediu ambiant (lichidul e higroscopic).

Din cauza căldurii rezultate prin frânare, această umiditate se transformă în vapori, aceştia fiind mai comprimabili sub presiune decât lichidul de frână în sine.

De aici rezultă o pedală de frână mai moale şi o cursă mai lungă a pedalei de ambreiaj.

Aşadar, e normal ca, după înlocuirea lichidului, să se simtă diferenţe la pedale. Lichidul nou e foarte puţin comprimabil, ceea ce face ca presiunea necesară acţionării frânelor şi/sau a ambreiajului, să fie atinsă mai repede, cu o cursă mai scurtă a pedalei.

Edit:

Există lichid de frână pe bază de silicon (dot 5), care nu absoarbe umezeală, aşadar înlocuirea lui periodică nefiind necesară.

Edited by Rares_CJ

Ăn timp, lichidul de frânĂŁ pe bazĂŁ de glycol-ether (dot 3, 4, 5) absoarbe umezealĂŁ din mediu ambiant (lichidul e higroscopic).

Din cauza cãldurii rezultate prin frânare, aceastã umiditate se transformã În vapori, aceºtia fiind mai comprimabili sub presiune decât lichidul de frânã În sine.

De aici rezultã o pedalã de frânã mai moale ºi o cursã mai lungã a pedalei de ambreiaj.

Aºadar, e normal ca, dupã Înlocuirea lichidului, sã se simtã diferenÞe la pedale. Lichidul nou e foarte puÞin comprimabil, ceea ce face ca presiunea necesarã acÞionãrii frânelor ºi/sau a ambreiajului, sã fie atinsã mai repede, cu o cursã mai scurtã a pedalei.

Edit:

Existã lichid de frânã pe bazã de silicon (dot 5), care nu absoarbe umezealã, aºadar Înlocuirea lui periodicã nefiind necesarã.

Corect cu DOT5 dar e mult mai coroziv si daca masina nu e prevazuta cu conducte pentru un astfel de lichid te trezesti cu scurgeri si fisuri. E aceeasi problema ca la antigel. Unele sunt mai corozive si altele nu.