Jump to content

Prima masina 5.23

robyyjan

Recommended Posts

Salut sunt nou pe forum si am nevoie de o parere sau mai bn zis de niste raspunsuri.De curand am luat permisu si fratemiu mia cump un bmw 5.23i din 96/97 cutie automata. Masina are 97-98 de mii de km.Eu urmand a fi al 2lea propietar. As vrea sa stiu acuma la ce ma pot astepta de la masina asta fiind mai "batrana" incepand de la consum(datorita faptului ca are cutie automata,cum e consumul) intretinere etc..per total cum se comporta masina.Avantaje,dezavantaje...

nu cred ca trebuie sa iti faci griji in privinta motorului(nikasil)mai ales ca are putini km a mea e tot aceeasi motorizare si nu am avut probleme de compresie ,primul lucru zic eu schimba-i uleiul din cutie daca nu e schimbat si sa nu "abuzezi" de ea :))) (nu strica sa ii faci o verificare generala totusi sa vezi in ce stare e motorul si restul) Edited by sylvian87

masina a fost a unui mos..care nu prea circula...km aia care ii are ii are k na facea excursi,in rest cump si atata...el o murit si ficas nu are nevoie de masina...deci masina nu e forjata..din cate am inteles, mosu era bancher,avea bani..masina fiind doata cu tot felu de prosti,de la senzori de parcare pana la nusht ce perdea electrica in spate(nusht cei aia).In vara masina a fost dupa la reprezentanta,schimb de ulei etc..ma gand k dak avea cva vedeau aia de la service.Masina a fost dusa din cate stiu eu numa la reprezentanta la bmw...Inca cva,cum e consumul la masina? mai ales k benzina o ajuns 6 lei acuma...

masina a fost a unui mos..care nu prea circula...km aia care ii are ii are k na facea excursi,in rest cump si atata...el o murit si ficas nu are nevoie de masina...deci masina nu e forjata..din cate am inteles, mosu era bancher,avea bani..masina fiind doata cu tot felu de prosti,de la senzori de parcare pana la nusht ce perdea electrica in spate(nusht cei aia).In vara masina a fost dupa la reprezentanta,schimb de ulei etc..ma gand k dak avea cva vedeau aia de la service.Masina a fost dusa din cate stiu eu numa la reprezentanta la bmw...Inca cva,cum e consumul la masina? mai ales k benzina o ajuns 6 lei acuma...

in jur de 12 -20 % depinde de oras si felul cum mergi

• 2 weeks later...

acuma vitezoman nu sunt,si orasu e unul mai mic langa tm.Pai nu stiu, ma astept sa consume 10,11% .Sper sa aduc masina pe la inceputu lu aprilie,voi posta niste poze atuncia

In care oras langa TM ?

Eu te-am ĂŽntrebat ce maÂşinĂŁ ai tu.

Deci E39 523i?

Ăn ce oraÂş ĂŽĂži ia Ăžie 13%?

In Spania :frantics: pe langa madrid cred !

Depinde mult de trafic, aici e mult mai fluidizat si mai lejer .

Mie imi ia 14 litri 520 i - ul in Timisoara si fac drumul intins cu 9-10 . Bine dar eu am roti pe 19 f grele !

Edited by sax1987

Ăn BucureÂşti ia 18% lejer un E39 523i.

Eu tind sa cred ca este o exagerare aici , stau in Madrid... intradevar ca nu gasesti blocaje rutiere sau ceva de genul dar nici omu nu sta in Bucuresti sau nu stiu ce oras foarte aglomerat.

Totusi 18% mie sincer mi se pare foarte mult , am prieten care a avut 530i si pomenea de 18%...... :nea:

Nu e nici o exagerare, ÎÞi garantez cã atât consumã aici.

ĂnseamnĂŁ cĂŁ se circulĂŁ super bine ĂŽn Madrid dacĂŁ ai un consum atât de mic, ar trebui sĂŁ te consideri norocos.

E39 525i consumĂŁ tot 18%, iar 530i ajunge la 20% ĂŽn BucureÂşti.

Se circula bine pe dracu .. e cel mai aglomerat oras dar el poate sta intr-o suburbie unde nu e trafic deloc .

Sau merge cu ea local + autostrada si iese asta consummul ! Asa si eu am facut toata iarna 200 km cu 1 mil dar mergeam de acasa la TM si inapoi !

Nu e nici o exagerare, ÎÞi garantez cã atât consumã aici.

ĂnseamnĂŁ cĂŁ se circulĂŁ super bine ĂŽn Madrid dacĂŁ ai un consum atât de mic, ar trebui sĂŁ te consideri norocos.

E39 525i consumĂŁ tot 18%, iar 530i ajunge la 20% ĂŽn BucureÂşti.

Oricum consumul unei masini este influentat de foarte multi factori asa ca ......ne dam si noi cu parerea :wink:

Se circula bine pe dracu .. e cel mai aglomerat oras dar el poate sta intr-o suburbie unde nu e trafic deloc .

Sau merge cu ea local + autostrada si iese asta consummul ! Asa si eu am facut toata iarna 200 km cu 1 mil dar mergeam de acasa la TM si inapoi !

Nu stau nici in centrul Madridului dar nici pe camp unde zici tu ca nu este trafic DELOC, mai exact la o distanta de 6-7 km de centru, dar hai sa nu exageram .....si chiar nu ies pe autostrada.

Ma repet in legatura cu consumul si spun ca este influentat de multi factori .

Eu ĂŽĂži zic consumul mediu urban, la un stil de conducere normal.

Daca pleci de acasa si faci 10km in 2 ore mi se pare ceva normal sa consume atat , dar omu zicea ca sta undeva pe langa TM asa ca nu cred ca intra in calcul varianta asta pentru el .

Nu stau nici in centrul Madridului dar nici pe camp unde zici tu ca nu este trafic DELOC, mai exact la o distanta de 6-7 km de centru, dar hai sa nu exageram .....si chiar nu ies pe autostrada.

Ma repet in legatura cu consumul si spun ca este influentat de multi factori .

Daca pleci de acasa si faci 10km in 2 ore mi se pare ceva normal sa consume atat , dar omu zicea ca sta undeva pe langa TM asa ca nu cred ca intra in calcul varianta asta pentru el .

Eu stau la vreo 70 km de Timisoara si atata imi consuma .. de acasa in oras si inapoi cu ceva plimbat prin oras face media de 10 litri .

N'am zis ca stai pe camp :laugh: Daca asa sta treaba e foarte Ok consumul tau !