Jump to content

Prima masina 5.23

robyyjan

Recommended Posts

Eu stau la vreo 70 km de Timisoara si atata imi consuma .. de acasa in oras si inapoi cu ceva plimbat prin oras face media de 10 litri .

N'am zis ca stai pe camp :laugh: Daca asa sta treaba e foarte Ok consumul tau !

Pai si daca el este in situatia ta si nu sta in oras un consum de 10% + 2,3 litri mai mult(depinde de situatie) este ok, dar pana la 18 este o distanta eu zic maricica .

Mie de ex. la un 318ie36 imi consuma iarna peste 15%-16% dar mergeam pe distante scurte si multe opriri ,acuma daca vine unu si imi zice ca el cu acelasi motor are un consum de 12 de ex eu sa-i sar in cap si sa-l banui ca minte ?

• 4 weeks later...
Ciupanezu are dreptate. A mea e steptronic, jante pe 18" vara intre 16 si 18. Probabil consumu e influentat si de factorii enumerati fata de o cutie manuala si jante pe 16 de ii ia 13% la suta ...nu stiu care zicea. Probabil. Ps: mentionez ca masina e in parametrii. Edited by 523ie39

Eu cred cĂŁ mulĂži nu ĂŽnĂželeg ce ĂŽnseamnĂŁ un consum mediu.

Consumul mediu se calculeazã pe o distanÞã de minim 500 km, În toate regimurile de conducere, fãrã menajamente.

Cu alte cuvinte, nu mergi 20 km la consum, atingând acceleraÞia de parcã ar fi din porÞelan, iar apoi scrii pe forum ce consum mic ai obÞinut, fãrã sã menÞionezi cã era ºi duminicã.

masina a fost a unui mos..care nu prea circula...km aia care ii are ii are k na facea excursi,in rest cump si atata...el o murit si ficas nu are nevoie de masina...deci masina nu e forjata..din cate am inteles, mosu era bancher,avea bani..masina fiind doata cu tot felu de prosti,de la senzori de parcare pana la nusht ce perdea electrica in spate(nusht cei aia).In vara masina a fost dupa la reprezentanta,schimb de ulei etc..ma gand k dak avea cva vedeau aia de la service.Masina a fost dusa din cate stiu eu numa la reprezentanta la bmw...Inca cva,cum e consumul la masina? mai ales k benzina o ajuns 6 lei acuma...

Sunt curios de masina. Povestea asta cu mosul proprietar, mort recent, s-a spus la piata de milioane de ori. Cred ca 60% din masinile duse de afara au fost ale babelor si mosilor. :smile: Ca sa aiba asa putini kilometrii trebuia ca mosul sa ruleze cam 7500 km/an. Cu ce mergea la lucru? Sau statea langa banca si langa supermarket? Mergea in excursie pana la vecinu'? Ai zis ca mergea la cumparaturi cu masina. De aici eu deduc ca nu avea "mosul" o a doua masina. In 13-14 ani cati are masina, numai drumurile la spalatorie, farmacie, vulcanizare si service, cred ca ar insuma vreo 10000 de km. Sa nu mai vorbim de excursii, naveta si altele. Eu nu pot sa cred ca are doar atatia kilometrii.

cu 523i , in bucuresti, daca mergi frumos nu sari de 16%. De la republica la politehnica si inapoi am scos 13,7% in plina zi in bucuresti, acum am o sonda lambda care e defecta si din cauza ei nu imi da destula benzina la injectoare( avantajul ei este ca imi consuma masina mai putin, dar dezavantajul este ca nu mai are toti caluti ), deci sa spun ca ar fi consumat cam 15%, daca ai talpa grea si nu ai stare la volan ajungi la 18 lejer.

Bis

Eu cred cĂŁ mulĂži nu ĂŽnĂželeg ce ĂŽnseamnĂŁ un consum mediu.

Consumul mediu se calculeazã pe o distanÞã de minim 500 km, În toate regimurile de conducere, fãrã menajamente.

Cu alte cuvinte, nu mergi 20 km la consum, atingând acceleraÞia de parcã ar fi din porÞelan, iar apoi scrii pe forum ce consum mic ai obÞinut, fãrã sã menÞionezi cã era ºi duminicã.

• 4 weeks later...
darius_x si ciupanezu cred ca nu ati citit bine postul meu, am consumul ala din cauza unei sonde de reglaj a amestecului, din cauza ei nu imi da destula benzina; din asta rezulta un consum mai mic dar si mai putina putere. darius_x consumul urban dat de producator este de 13.8 pt 523 fabr pana in 98 si de 13.1 fabr intre 98 si 2000, mai sunt cateva detalii care nu le-ai luat in considerare din postul meu dar in fine, sunt curios ce motorizare ai pe e46 si ce an este. Ciupanezule ce sonsum ai la 535 tau ? Edited by Marius_yooo