Jump to content

BMW seria 5 nou

av.razvan

Recommended Posts

Salut,

Va cer parerea celor pasionati de marca. As vrea sa imi cumpar un seria 5 nou acum cand a aparut si xDrive pe motorul 3.0 diesel care are 258 cp in aceasta configuratie.

atasez o lista cu optiuni si as vrea ceva pareri.

Pe mobile.ro inca nu am gasit modelul nou xDrive. BMW Romania are o oferta atractiva pentru anumite categorii profesionale. asa ca pretul final fara TVA este mai atractiv decat ce am gasit pe mobile la modele cu tractiune spate si optiuni similare.

multumescSA347340.pdf

Edited by av.razvan

Pai ce sa zica cineva despre o masina noua, care mai ales o poti configura absolut cum vrei tu, doar banii disponibili sunt factorul limitator.

Esti sigur ca vrei X.drive ? la te ajuta la un turism un ca e X in afara ca e mai scump de intretinut si consuma mai mult? La cata electronica au pe ele..RWD nu are nici pe dracul..

LA un SUV mai inteleg, dar la un sedan lipit cu burta de pamant, echilibrat dinamic perfect si destinat exclusiv asfatului strica orice fun.. mai bine iei audi daca tot vrei tractiune integrala pe pe un sedan normal.

RWD e semnatura BMW ..d e acolo vine toata frumusetea si tinuta de drum specifice, care o face atat de placuta la condus, indiferent ca e un 316i din 93 sau ultimul M5. Si de diferenta de pret mai pui niste optiuni.. ce crezi tu ca ai nevoie si iti place, ca banuiesc ca ai condus si alte masini, ai o opinie despre ce e necesar si nu. Optiunile dincolo de o clima niste chestii de siguranta esentiale sunt personale.. si tin de gustul tau.. unora le place pielea, altora alcantara, unii vor trapa neaparat, altii vor luminite si ecrane in bord.. cat mai mari..ca daca nu are ecran de navigatie 16/9 si cu TV in el e nasoala masina, ca acum stie toata lumea orice sofer cu ochii numai in ecranul ala sta si butoneaza la iDrive, nu conduce..

Dar daca tot ai cerut o parere, asta e parerea mea.

Edited by DOMI
  • Like 1

Doua aspecte.

Primul, asa e, exista reduceri substantiale pentru anumite categorii profesionale.

Mie unul mi se pare un bullshit din partea BMW sau a altora care practica asta. Adica e "rasism" pe fata. In fine, nu asta tratam aici.

Subscriu la ceea ce spune DOMI. Am fost in aceeasi situatie cu tine. Sa aleg 4x4 sau 2x4. In mod evident am ales 2x4 pentru motivele invocate mai sus si mai sunt si altele.

Dar, e un dar. Daca e singura masina care o ai si mergi la munte si alte alea, atunci si o varianta 4x4 ar fi buna dar nu o sa te ajute prea mult din cauza garzii la sol reduse.

Multumesc pentru raspunsurile de pana acum.

Alegerea unei masini cu tractiune integrala este determinata de faptul ca am 2 copii si va fi masina de familie de mers in concedii, la munte, la ski etc. personal as prefera RWD dar altele sunt prioritatile. in ceea ce priveste consumul, la o analiza atenta a datelor tehnice puse la dispozitie de bmw, desi au marit puterea motorului de 3.0 litri la 258 cp, consumul pe xDrive a scazut comparativ cu cel de pe RWD.

http://www.bmw.de/de/de/newvehicles/5series/sedan/2010/showroom/allfacts/compare.html

am enumerat optiunile pe care le-am ales pentru a primi un feedback de la voi. daca merita cele alese sau mai sunt altele care ar merita si nu le-am ales.

e un subiect de discutie.

cu bine

Personal as alege logic 7 in detrimentul hi-fi ului.

Nu stiu la ce optiune Logic 7 te referi... nu o regasesc pe lista de preturi.

Salut!

Daca te hotarasti, te pot ajuta cu o oferta buna de finantare, prin UniCredit Leasing.

Sunt angajat UniCredit Leasing, Sucursala Suceava.

o Zi buna tuturor!

Mai buna decat cea oferita de BMW? ei tot cu Unicred Leasing lucreaza si la un avans de peste 40% si perioada de leasing pe 1 an, dobanda anuala este 0%...

5series_saloon_pricelist.pdf

probabil vorbeste de logic 7, vechiul sistem de top de pe e60, modelul anterior. LA noul model in afara de cel standard ai doar HI FI si HI FI professional. Poate d-rive stie mai multe de ele..

E60 aveaun sistem audio standard execrabil, cam ca la un logan asa...

la F10 sincer nu stiu cat de bun e, nu m-am jucat prea mult cu el, in GT am stat mai mult, se auzea bine dar ala era echipare de top..

Edited by DOMI

Asa e DOMI.

E sistemul de sunet standard care e acceptabil. Se aude mai bine decat pocnitorile care erau inainte standard pe bmw-uri dar nu se aude demn de numele BMW.

Sistemul audio Hi-FI e ceva mai bine, satisfacator pentru un auditor normal iar pentru cei cu pretentii exista HiFI Pro care-l am si eu care e cu ampli separate DIRAC, difuzoare garla, etc. A fost votat cel mai bun sistem audio montat standard pe o masina din toate timpurile. Acelasi sistem de sunet e si pe RR phantom si nu au primit reclamatii asupra lui :LMAO:

Isi merita banii si chiar am ramas putin uimit de ce poate sa scoata din el. Ca si calitate a sunetului, nu neaprat pentru putere cu toate ca e de 600w reali si nu e de neglijat. Cu sursa de sunet de calitate si cu un tuning bine facut din egalizator, sunetul este absolut exceptional pentru un mediu de auditie auto. Si asta pentru toate genurile de muzica.

Poate am vorbit cam mult despre el dar va spun sincer ca pentru mine a fost o surpriza deosebita.

Am ascultat in alte masini Bose sau tot marci pricopsite si va spun sincer ca nu m-au impresionat asa de mult ca asta... si nu pentru ca-l am eu :p

Cat despre consumuri, nu va mai luati dupa ce scriu aia pe acolo ca nu prea e asa ;) In viata reala, in exploatarea de zi cu zi, lucrurile stau altfel.

Asa e DOMI.

E sistemul de sunet standard care e acceptabil. Se aude mai bine decat pocnitorile care erau inainte standard pe bmw-uri dar nu se aude demn de numele BMW.

Sistemul audio Hi-FI e ceva mai bine, satisfacator pentru un auditor normal iar pentru cei cu pretentii exista HiFI Pro care-l am si eu care e cu ampli separate DIRAC, difuzoare garla, etc. A fost votat cel mai bun sistem audio montat standard pe o masina din toate timpurile. Acelasi sistem de sunet e si pe RR phantom si nu au primit reclamatii asupra lui :LMAO:

Isi merita banii si chiar am ramas putin uimit de ce poate sa scoata din el. Ca si calitate a sunetului, nu neaprat pentru putere cu toate ca e de 600w reali si nu e de neglijat. Cu sursa de sunet de calitate si cu un tuning bine facut din egalizator, sunetul este absolut exceptional pentru un mediu de auditie auto. Si asta pentru toate genurile de muzica.

Poate am vorbit cam mult despre el dar va spun sincer ca pentru mine a fost o surpriza deosebita.

Am ascultat in alte masini Bose sau tot marci pricopsite si va spun sincer ca nu m-au impresionat asa de mult ca asta... si nu pentru ca-l am eu :p

Cat despre consumuri, nu va mai luati dupa ce scriu aia pe acolo ca nu prea e asa ;) In viata reala, in exploatarea de zi cu zi, lucrurile stau altfel.

Multumesc d-rive.

crezi ca poti posta o lista cu optiunile pe care le-ai ales tu?

Nu le mai stiu pe de rost dar vezi ca au mai aparut optiuni noi si sunt destule.

La mine mai degraba iti spun ce optiuni nu am decat ce am :p

Nu am functie tv, nu am ecrane spate in tetiere, nu am clima pe 4 zone ci doar cea complexa pe 2 zone, nu am magazie de dvd-uri (ce naiba sa fac cu ea), nu am soft close, head-up display, lane departure, high beam assist, asistenta la parcare, ventilatie si masaj in scaune si cam atat. In rest am tot.

Dieselurile de ultima generatie de la bmw sunt al dracului de economice,dar totusi conumul din carte nu-l scoti decat nopatea.

Pe x6,am vers 4.0d 306cp,consuma f putin pt masa masinii si mai ales pt cei 306cp.Cel putin de cand s-a incalzit cred ca imi consuma in jur de 12% prin Buc.

Nu stiu la ce optiune Logic 7 te referi... nu o regasesc pe lista de preturi.

Mai buna decat cea oferita de BMW? ei tot cu Unicred Leasing lucreaza si la un avans de peste 40% si perioada de leasing pe 1 an, dobanda anuala este 0%...

corect!

Exista aceasta structura de finantare, la un avans de 40 %.

Exista la nivel national cooperatie intre BMW si Unicredit Leasing.

• 2 weeks later...