Jump to content

BMW vs. Audi

Florinnnnn

Recommended Posts

Vad multi oameni pe net si nu numai care compara de foarte multe ori BMW cu Audi.

De exemplu,observ ca multe modele de Audi A4,atat in Romania cat si in Germania spre exemplu sunt mai scumpte decat BMW 316...

Ma uitam zilele trecute pe mobile si am observat niste preturi destul de piperate pentru modele Audi A3.De exemplu un A3 din 1998 e mai scump decat un 316 tot din acelasi an.Oare din ce cauza?Nu imi pot explica...

Personal conduc si un Audi A4 dar sincer nu cred ca se ridica la inaltimea BMW-ului.Bine,e doar o parere subiectiva.

Sunt curios,voi ce parere aveti?

Stiu ca suntem pe un forum in care toti iubim marca BMW dar sa incercam totusi sa ne pastram obiectivitatea si sa discutam pe baza acestui subiect.

Care credeti ca sunt punctele in +/- a BMW-ului fata de Audi sau/si invers.

Multumesc anticipat.

Va salut cu respect!

Mergi sus la cautare detaliata (iconita care semamana cu o rotita).

Completezi la Find words audi si bmw.

Selectezi Match=all words.

Selectezi cautarea doar in titluri.

Selectezi cautarea in Forums.

Selectezi cu shift sau cu control ca sa se faca cautarea in toate forumurile.

Selectezi ca rezultatele sa fie afisate ca Topic list.

Adica ceva de genul acesta:

post-787-0-27512100-1299963120_thumb.jpg

Si gasesti tot ce te intereseaza.

Cu ocazia asta o sa vezi ca topicurile sunt inchise, deoarece de obicei asemenea topicuri duc la flame.

o comparatie intre cele 2 marci nu prea poate fi facuta. in conceptia mea bmw inseamna sportivitate, mercedes - eleganta iar audi un compromis intre cele doua, putin din eleganta mercedesului si ceva din spertivitatea bmw-ului.

revenind la topicul tau, e oarecum logic ca un audi A4 de 2000cmc sa fie mai scump decat un 316, mai exista varianta ca un A4 full sa fie mai scump decat un 320 chel si exemplele pot continua.

daca o sa cauti atent o sa gasesti poate ca un bmw cu aceleasi dotari ca un audi, acelasi an de fabricatie, acelasi nr de km, acelasi..., acelasi... are un pret cel putin egal cu audi. dar pe mobile.de in general audi sunt putin mai scumpe decat bmw, doar putin iar asta este data de faptul cau audi d.p.d.v. estetic este perceput mai frumisel.

Din punct de vedere al design-ului Audi poate fi perceput drept mai frumos decat BMW.Bineinteles,depinde si la ce model ne raportam.

Ca motorizari BMW-ul mi se pare superior.

Ca si placere de a conduce dau un + BMW-ului cu toate ca si Audi sta bine la capitolul asta.

BMW-ul e genul de masina care imbina placut pe de-o parte agresivitatea specifica,sportivitatea iar pe de alta parte eleganta si rafinamentul.

Audi tinde sa fie o masina eleganta cu un design destul de interesant si foarte frumos.

Ce am observat si cred ca e un punct in minus pentru BMW:din cate am vazut si prin Germania prin diferite parcuri auto,BMW-urile mai vechi,fabricate inainte de anul 2000 cam au probleme cu caroserie,apare rugina.In schimb la Audi,modelele mai vechi,nu am observat lucrul acesta.

Edited by Florinnnnn
  • Like 1

te inseli , cele care au ruginina au fost accidentate si nereparate, sau reparate prost. Au fost probleme la e36 si e46, dar nu in in zone usor vizibile, touring-urile mai sufera pe la oalele de amortizor spate..

Daca e sa compar un e36 cu audi a4 97-2001 ,imi place mai mult Audi atat ca interior cat si ca exterior, mie mi se pare mai modern interiorul la Audi , bordul cu computer mare, foarte bine izolata fonic.

Tabla la Audi a4 B5( a lui fratemiu) e mai tare ca la E46 meu, rugina nu am vazut, din cate stiu la Audi caroseria e din tabla zincata.

Cand a aparut Q7 era mult peste X5 sau ML, acum situatia s-a echilibrat.

Dupa parerea mea BMW ia Audi la tehnica, dar nu e mare diferenta intre cele 2.

BMW are renume prost ca e mare consumator de combustibil( desi si un A4 1,9 tdi 110 cai automatic ia cam 11litri in oras) si de asta diferenta de pret chiar si la nemti, un e 46 320d din 2002 e cam 4000euro iar Audi A4 2002 1,9 TDI 131 cai e minim 5500e, iar daca vrei unul mai dotat e cam 6000euro.

Dupa parerea mea topul e 1.Mercedes

2-3.BMW vs Audi (las pe altii sa hotarasca)

4.Vw

5.Opel

6.Ford

Bmw vs audi,conteaza f mult data aparitiei,cu cat mai noua cu atat mai biine/frumos.

daca compar audi b5 cu e36,imi place mai mult audiul

daca compar e46 cu b5,imi place mai mult bmw-ul si tot asa.

e46 320d,2002 la 4000e ? doar un touring rupt cu sute de mii de km in bord,asa si a4 2002,quattro, etse 4500e

[...]Cu ocazia asta o sa vezi ca topicurile sunt inchise, deoarece de obicei asemenea topicuri duc la flame.

in completarea a ceea ce a spus @paul mai sus, si tinand cont ca nicio comparatie pe forumurile dedicate uneia sau alteia dintre cele 2 marci NU va conduce la un rezultat obiectiv, topicul se inchide !

preventiv, pentru ca inevitabil va genera un flame care nu va duce nimic bun!

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...

Important Information

Prin folosirea acestui site, sunteti de acord cu Terms of Use. Gasiti aici Guidelines. Politica de cookies: We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.