Jump to content

TCM Turbo

50rio

Recommended Posts

Ia, frĂŁĂžioare, o maÂşinĂŁ de la o firmĂŁ de ĂŽnchirieri Âşi-Ăži plĂŁteÂşte faimoasa firmĂŁ de tuning costurile. Ne cerem scuze!

D

Lol. 30 E pe zi o masina , iar in weekend sunt si oferte gen 50 E per weekend . DAr din cei 650 ron fara factura nu a putut renunta la 200 . Oricum e sf ce spui tu . Mugur e baiatul ala care are un defect la mana ?

Fara suparare si nu vreau sa-i iau apararea lui Dragos sau lui Mugur dar lucrurile nu stau chiar asa cum se discuta pe aici.

Ca sa nu mai zic ca s-au facut afirmatii cu caruta de oameni care habar nu au ce s-a intamplat.

Apoi, cei vizati nici macar nu pot raspunde sau argumenta.

Topicul asta are menirea sa faca rau si doar atat.

Exista o sansa ca de fapt cei de la TCM sa-l fi ajutat pe coleg si nicidecum sa-i dea la cap.

In fine. Telenovelas.

Am scris pe vwforum ceea ce era de scris.

drive, daca Voinea nu este vinovat de ce nu raspunde la intrebari ? De ce le evita ? De ce sare de la procesor la probleme mecanice grave ?

In plus pe vwforum au comentant "pro" doar REPREZENTANTI TCM !

Spune-mi ce afirmatii s-au facut despre oameni care nu au habar de problema mea ?

Din ce am citit si eu acolo, lucrurile s-au petrecut cam cum sunt prezentate si aici.

Singurul argument al tunerului (pe langa tot felul de expresii de genul nesimtit samd) a fost ca de la soft nu se poate ca masina sa mearga o perioada si dupa aceea sa nu mai mearga. Atat. Asta a fost singurul argument.

Lol. 30 E pe zi o masina , iar in weekend sunt si oferte gen 50 E per weekend . DAr din cei 650 ron fara factura nu a putut renunta la 200 . Oricum e sf ce spui tu . Mugur e baiatul ala care are un defect la mana ?

Da, e S.F pentru România, dar asta e varianta civilizatã.

Eu asta aÂş fi fĂŁcut ĂŽn locul lor.

E vorba de respect În primul rând.

Raspunsul celor de la REVO UK:

Hi there,

reading your email it sounds as though the issues have been caused by inadequate installation of a physical chip on the ECU.

We aren't willing to look at any other companies software. If software were to be the cause of a car not starting then it wouldn't be temperamental, it would either start or not.

I hope this helps.

Nu pot sa spun ca sunt in totalitate de acord cu ultima parte pentru ca, chiar Voinea a recunoscut ca i s-a intamplat cu un soft care nu era al lui, si la care nu a fost bifat nu stiu ce la checksum.

Oricum, cert este ca la ei s-a intamplat ceva la ECU. Eu cand am mers la ei, desi a fost rescris de mai multe ori (vorba unui coleg, daca o clona de galletto poate fi rescrisa de zeci de ori, un ECU de masina din cateva rescrieri moare ?), ECU mergea perfect.

50rio, cei de la TCm ti-au spus clar ca chipul tau de pe ECU nu facea contact calumea. Problema era de natura fizica. Hardware si nu software. the issues have been caused by inadequate installation of a physical chip on the ECU. Ce ti-au zis si astia.

Hai sa iti spun un lucru. Eu sunt total alaturi de tine si sunt impotriva sarlatanilor si a neseriosilor dar in cazul masinii tale sunt o gramada de neconcordante. Softul ala rescris de peste 30 de ori arata ca s-a umblat mult pe acolo, ca s-a cam facut un talmes-balmes de nedescris.

In fine, in ceea ce te priveste iti doresc sa-ti faci masina ok, sa afli adevarul si sa fii impacat cu ceea ce stabilesti.

La EDC16 nu au de ce umble in ECU... gresesc? Stiu ca se face prin OBD.

Din ce am inteles de la cei de la TCM i-au dat un tun de cald ca sa refaca acele contacte intre componente. Se practica.

Dupa aia cica a mers. Chestia e ca merge dar nu stii pentru cat timp.

Vreau sa spun doar ca nu excludeti total faptul ca e posibil ca acel ecu sa fi avut ceva probleme. Mai ales ca anterior sosirii la tcm mai avusese 30 de rescrieri.

Pentru mine unul nu e lamurita deloc problema dar daca era chestie doar de soft, nu vad de ce cei de la tcm nu faceau treaba, nu le cadea nimic.

Eu ii stiu personal si zic ca sunt oameni rezonabili si la o adica, nu-si permit nici ei sa-si dea cu firma de pamant de-aiurea.

Drive:

ECU meu a fost scris prin galletto, adica pe mufa OBD, deci nu a fost contact fizic pe el pana cand nu a umblat Mugur. De ce masina nu mi-a mai facut astfel probleme decat dupa ce i s-a pus noul soft ? Cei de la TCM prima data mi-au spus ca ECU este ok, chiar si la injectoare (sunt acolo niste chipuri pentru injectoare), abia mai apoi au venit cu duma cu procesorul. Urmatoarea zi dupa ce am rezolvat masina am fost la Stelica, iar el l-a sunat pe Gabi, unde a fost Mugur cu ECU meu, si i-a spus ca ECU pe parte HARDWARE este OK ! Deci problema era de la partea software. Nu s-a scris bine softul, nu e facut bine softul..nu am de unde sa stiu. Cert este ca partea software era problema. O alta problema cu procesorul ar fi eroarea ce trebuia s-o primesc, dar nu am primit-o: "internal control module error".

Cei de la REVO se refera la operatiunea BDM care s-a facut de catre Mugur pentru prima data !

Eu unul nu am nicio inclinatie tehnica sau mecanica, asa ca voi face referire strict la atitudinea TCM Turbo. Cu toate ca, personal am tunat 3 masini la Voinea, dar am trimis si pe multi altii la el fara sa apara nici cea mai mica probleme la masini dupa zeci sau sute de mii de kilometri, modul in care a gestionat situatia de fata, agresivitatea si atitudinea jignitoare pe care le-a aratat pe vwforum, m-au determinat sa nu mai vreau sa apelez sub nicio forma la serviciile lui pe viitor. Daca asa intelege el sa-si trateze clientii si problemele aparute postvanzare, indiferent de natura acestora, sa fie sanatos ! Inseamna ca e baiat serios si de treaba doar cand totul e lapte si miere, ca multi altii, de altfel.

Sincer iti spun, nu stiu cine este Stelica, Gabi, etc.

O problema de contact poate fi aleatoare. Poti verifica si totul e ok si ulterior nu mai e ok.

Inca o data iti spun. Nu tin partea nimanui. Client sunt si eu ca si tine si am platit cat mi s-a cerut. Nu am ce sa le reprosez.

Mi-ar placea ca discutia, asa cum am zis si pe vwforum iar eu acolo sa stii ca nu mai postasem de ani de zile, sa se desfasoare pe afirmatii tehnice si nu pe alt gen de discutii.

Din partea mea poti sa zici Voinea e bou... si? Ce obtii? Nimic.

Cred ca trebuie sa gasesti calea realitatii in problema ta. Imi pare rau pentru tine, de rahat intamplare.

Eu unul nu am dat vina nici pe ei, nici pe tine. Stii cum e, cateodata mai sunt si din astea.

Probabil m-au vazut mai copil (desi nu sunt chiar copil) si s-au gandit ca nu prea am ce sa le fac, dar s-au inselat. Chiar mai mult le pot face, dar ma abtin pentru ca nu-mi sta in fire.

Repet ECU meu a fost scris prin OBD de 30-40-100 de ori si nu a avut nimic. Cand am venit la TCM ei mi-au pus 2 softuri pe masina tot prin OBD, dar softurile lor au avut tot felul de restrictii de care eu nu am fost constient (pentru ca nu m-au anuntat, desi le-am zis sa-mi trimita noul soft ca sa-l pot pune singur pe masina) cand am incercat sa pun softul cu problema pe masina. Dragos mi-a zis ca daca nu merge citit, sa-i dau sa-l scrie direct. Am dat si aceiasi eroare. Asa ca am renuntat si am avut rabdare pana la ei, unde l-au scris cu BMD !

Repet, ECU nu avea probleme ! Am resetat si tempomatul, am verificat km..am facut si alte operatiuni care mergeau, iar acuma nici una nu mai merge. Din cate am inteles face doar o diagnoza partiala.

ATITUDINEA lui este ...discutabila (ca sa nu spun altfel!), in acest conflict!

Referitor la Voinea, am avut o discutie cu cei de la Wetterauer din Timisoara. Au spus ca, o perioada au colaborat cu el, adica ei trimiteau softul ca sa-l instaleze, pentru cei din Bucuresti, care voiau soft de la Wett. Dar, au inceput sa apara tot felul de nemultumiri ale clientilor si ...s-a inchis colaborarea!

Wetterauer este o firma cu traditie in Germania , deci ...eventualele "disfunctionalitati" apareau de la Voinea! Si nu numai disfunctionalitati!

Mircea, sunt tot felul de speculatii. Nu poti sa crezi nici pe unul, nici pe altul.

50rio, ce sa-ti spun. Naspa intamplarea ta. Daca as avea cum sau cu ce sa te ajut te-as ajuta. Faza nasoala e ca oricat ai scrie pe net, problema ta tot in alta parte are rezolvare.

Ce sa-i faci, astia sunt oamenii.

Ete na, parca eu nu pot scrie despre oricine orice.

Important e ca oamenii sa nu mai pateasca asa ceva.

Probleme au toti, din pacate si nimeni nu raspunde pentru ceea ce face pe la noi. Behai de treaba asta de ani de zile.

Sunt multe intrebari fara raspuns. De ce nu se da garantie, de ce aia, de ce cealalta, etc...

fara sa apara nici cea mai mica probleme la masini dupa zeci sau sute de mii de kilometri,

La cati clienti le-au trecut pragul si cati bani au incasat, faptul ca lucreaza cu Galletto, nu denota profesionalism...Iar in cazul descris mai sus, respectul fata de clientul platitor lipseste total

Si aici este ceva asemanator, tot despre Dl Voinea si mana lui Iulian aka Turbocip

http://www.clubaudi.ro/motor/17999-probleme-serioase-dupa-resoftare-tcm-turbo.html

Edited by DanS