Jump to content
Intalnire BMW Club 2025, hai si tu! Locatia si luna iesite la vot au fost Poiana Brasov si Mai. Acum votam weekend-ul din Mai in care va avea loc intalnirea. ×

Probleme pompa servodirectie

Recommended Posts

Salut. Am si eu o problema cu pompa servo si anume cand dau stanga dreapta pe loc bazaie si bazaie mai tare cu cat invart mai mult. Cred ca am mers un pic cu lichidul servo sub nivel insa dupa ce am completat, la fel se auzea. Zgomotul a inceput sa se auda dintr-o data dupa ce am spalat motorul (deoarece era borcanul plin de ulei) si dupa ce am schimbat curelele de accesorii. Acum cateva zile am inlocuit si lichidul servo insa nu stiu daca a fost inlocuit corespunzator ( a scos cu seringa din borcan si a turnat peste) din cate stiu trebuie golita toata instalatia.... Ce parere aveti, e dusa pompa , trebuie inlocuit total lichidul? Mi s-a mai recomandat si un aditiv insa nu as vrea sa fac experimente si sa nu rezolv nimic. Intre timp am mai fost si la un alt mecanic si a spus ca uleiul e murdar insa eu ma intreb ca totusi vascozitatea s-a schimbat si ar fi trebuit sa se auda mai putin bazaitul acela.

uleiul de servo nu se schimba asa cu seringa :mellow:

exista un surub pe intalatie sub masina care iese tot uleiul caseta ,vas ,tot.....si asta cu masina ridicata pe elevator din ce tin eu minte cand l-am schimbat .mergi la un service ca lumea sa faca operatiunea asta (recomand robert tau)dupa forum, in caz de se mai aude si dupa inseamna ca este pompa....

Din moment ce pompa a devenit zgomotoasa clar paletii si "fundul" (nu stiu cum sa-i zic altfel) pompei au capatat uzura.

Se scoate tot lichidul din instalatie si dupa ce se pune cel nou se face aerisire cu completare permanenta cu lichid pana ajunge la nivel.

Nu are ce sa ti se intample altceva la servodirectie decat probabil axul pompei se va rupe si vei ramana fara servodirectie si o sa tragi de volan mai rau ca la Dacie 1310.

Apropo daca iti cedeaza pana la urma pompa, ca un sfat cumpara una noua.

Din moment ce pompa a devenit zgomotoasa clar paletii si "fundul" (nu stiu cum sa-i zic altfel) pompei au capatat uzura.

Se scoate tot lichidul din instalatie si dupa ce se pune cel nou se face aerisire cu completare permanenta cu lichid pana ajunge la nivel.

Nu are ce sa ti se intample altceva la servodirectie decat probabil axul pompei se va rupe si vei ramana fara servodirectie si o sa tragi de volan mai rau ca la Dacie 1310.

Apropo daca iti cedeaza pana la urma pompa, ca un sfat cumpara una noua.

am inlocuit uleiul. nu s-a rezolvat. tot asa urla. Stau cu ea asa pana crapa. M-a suparat prea tare :p. soo in concluzie pt cei care nu au schimbat uleiul si are o culoare mai maronie spre neagra sa il schimbe pt a evita neplaceri.