Jump to content

Procedura Schimb Masina cu alta Masina

BBX

Recommended Posts

Am si eu o nelamurire si nu stiu exact care e procedura de schimb intre masini.

Eu sunt din Sibiu si am gasit pe unul din Arad cu un e36 si e de accord cu un schimb intre e36 al meu si al lui, dar nu stiu care e procedura,ce tre sa fac eu si ce acte trebuie sa am la mine etc...

Multumesc, de ajutor!

FaceÞi pur ºi simplu douã acte de vânzare cumpãrare, treceÞi o sumã oarecare pe acte ºi aia e, nu e nimic complicat.

Pai si gata ii dau masina pe baza actului si el masina lui. Numerele...care e schema cu ele, eu chiar is bata! Si am avut o experienta cu RAR si cu drumuri si cu taxe tiganii si nu vreau sa fac drumuri aiurea. Nu trebuie radiate masinile?

Mi-ar prinde bine niste pasi de urmat :D

Vezi să aibă identificarea făcută să nu ai surprize după.

Dacă-ţi dă identificarea făcută şi fişa fiscală, n-ai treabă cu el în rest, te duci şi-ţi înmatriculezi maşina.

Maşinile nu se mai radiază la schimbare de proprietar.

Edited by Ciupanezu

Vezi sĂŁ aibĂŁ identificarea fĂŁcutĂŁ sĂŁ nu ai surprize dupĂŁ.

DacĂŁ-Ăži dĂŁ identificarea fĂŁcutĂŁ Âşi fiÂşa fiscalĂŁ, n-ai treabĂŁ cu el ĂŽn rest, te duci Âşi-Ăži ĂŽnmatriculezi maÂşina.

MaÂşinile nu se mai radiazĂŁ la schimbare de proprietar.

Vz, sunt ceva acte de facut :p Ti-am zis ca is bata, habar n-am ce trebuie facut...

Deci identificarea o face la primarie sau la finante? sau unde. Te rog eu explica-mi ca la un copil de clasa a VII-a :D daca ai rabdare!

Trebuie sĂŁ se ducĂŁ la RAR pentru identificare.

Chestia asta trebuie sĂŁ o faci Âşi tu cu maÂşina ta.

Acolo se verificĂŁ seriile, aÂşa vei Âştii sigur cĂŁ maÂşina nu e furatĂŁ, cĂŁ e ĂŽnmatriculabilĂŁ.

Se face programare la RAR pe site, vei primi programare pentru o orĂŁ anume.

Fiºa fiscalã se scoate de la circa financiarã, iar acolo poÞi face ºi actul de vânzare-cumpãrare.

FiÂşa fiscalĂŁ aratĂŁ cĂŁ maÂşina se poate ĂŽnmatricula, cĂŁ fostul proprietar nu mai are datorii sub formĂŁ de impozit.

Dacã ai contract de vânzare-cumpãrare, fiºã fiscalã ºi identificare, te poÞi duce la Pipera, la poliÞie, sã o Înmatriculezi pe numele tãu, sã te treacã În talon, sã iei alte numere dacã vrei etc.

Trebuie sĂŁ se ducĂŁ la RAR pentru identificare.

Chestia asta trebuie sĂŁ o faci Âşi tu cu maÂşina ta.

Acolo se verificĂŁ seriile, aÂşa vei Âştii sigur cĂŁ maÂşina nu e furatĂŁ, cĂŁ e ĂŽnmatriculabilĂŁ.

Se face programare la RAR pe site, vei primi programare pentru o orĂŁ anume.

Fiºa fiscalã se scoate de la circa financiarã, iar acolo poÞi face ºi actul de vânzare-cumpãrare.

FiÂşa fiscalĂŁ aratĂŁ cĂŁ maÂşina se poate ĂŽnmatricula, cĂŁ fostul proprietar nu mai are datorii sub formĂŁ de impozit.

Dacã ai contract de vânzare-cumpãrare, fiºã fiscalã ºi identificare, te poÞi duce la Pipera, la poliÞie, sã o Înmatriculezi pe numele tãu, sã te treacã În talon, sã iei alte numere dacã vrei etc.

Da masinile sunt inmatriculate in Ro, de ce mai trebuie inmatriculate inca odata?