Jump to content

Vreau sa iau un M5. Sfaturi!

boris

Recommended Posts

• Replies 167
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

hehehe....uite asa citind topicul asta mai invat si eu chestii despre m5-ul e39 pe care nici nu le-am observat in astia 2 ani jumate de cand am masina... :blink:

Lasand ironia nevinovata la o parte,o sa scriu cel tarziu maine mai multe chestii care sa iti faca o impresie cat de cat vis a vis de masina asta si apoi tu decizi ce faci.....

PS nu am timp acum,sa nu crezi ca vreau sa te tin in suspans  :D

PSS sau iti trimit un msg privat sa stim numai noi doi chestii despre m5 e39 ? :)

144771[/snapback]

ti-am vazut masina in buc intro seara ,eram la semafor si ii daderai in gura de aruncai cu bucati de gume in spate

:) :)

si inca o chestie... toata lumea isi da cu parerea, fara macar sa fi avut un M5 (mai putin D MONKEY) ca o fi bine, ca o fi rau... chiar ma distreaza toate comentariile astea... ca "se stie"... ca o legenda... si eu am auzit de la un var care avea un prieten cu un M5...

ce e cu topicurile astea... "Vreau sa-mi iau FERRARI... ce parere aveti..." ?

vrei sa-ti iei iti iei... daca chiar ai dubii pui mana si te informezi... ca e decizia ta... nu intrebi altii ca aici "atatea capete atatea pareri"

144742[/snapback]

Daca citesti bine topicul care l-am pus o sa pricepi ca am intrebat pe POSESORII de M5 ce parere au ,ca a raspuns toata lumea e alta treaba .Cred ca cel mai bun sfat poate sa ti-l dea un posesor (daca este sincer binenteles) dacat orice revista sau dealer.

2 l de ulei la 1000 km nu poata sa insemne decat ca ori motorul avea ceva ori o forjai de-i mergeau fulgii...dar cum spuneai ca nu-i dadeai in goarna...ramane varianata aialalta...motorul varza... :blink:

...si de ce nu baia fisurata?... :)

144562[/snapback]

tu poti sa crezi ce vrei tu si in afara de astea poti sa ironizezi daca intr-adevar nu ai o replica valabila....ai condus vreun m5?.......ai avut vreun m5?....banuiesc ca nu din moment ce imi arunci pastila cu "avea baia de ulei fisurata"....ti-a confirmat si kane....se stie ca m5 consuma in draci ulei....dar cum nu toti suntem experti in bmw pot sa te iert de data asta

tu poti sa crezi ce vrei tu si in afara de astea poti sa ironizezi daca intr-adevar nu ai o replica valabila....ai condus vreun m5?.......ai avut vreun m5?....banuiesc ca nu din moment ce imi arunci pastila cu "avea baia de ulei fisurata"....ti-a confirmat si kane....se stie ca m5 consuma in draci ulei....dar cum nu toti suntem experti in bmw pot sa te iert de data asta

145314[/snapback]

Peace bro...

Eu am crezut ca ai inteles gluma cu baia fisurata...ca sa-ti dai cu parera despre consumul de ulei la un M5 nu trebuie nici sa-l ai ...nici sa-l conduci...e o simpla chestie tehnica.

V8-ul de pe M5 E39 asa a fost construit...sa consume ulei in draci ...iar valoarea data de constructor ( 1l/1000-1500km) e destul de acoperitoare...pe toate site-urile in care se vorbeste de M5 lumea se "plange" de acelasi lucru...dar valoarea de 2l/1000km e cam mult...pentru un motor condus normal...nu am vrut sa fiu ironic ci doar sa mai incalzim atmosfera... :blink:

M5-ul din 2000 are acelasi motor ca cel din 2001 deci ar trebui sa aibe euro 3.

Deci....ce sa spun vis a vis de M5....sa incepem cu consumul....benzina...25% in oras in conditiile in care te dai la ea....indiferent cat ii dai in gura nu o sa ia mai mult de 25%...cel putin a mea asa se comporta....daca vrei sa consume mai putin,inseamna sa mergi mai usor dar asta nu inseamna ca o sa economistesti mare lucru..maxim 2-3 litri la suta...in conditiile in care traficul din Bucuresti e asa cum e.La drum lung in Romania o sa ia in jur de 15 -16 % ...in afara ,adica pe autostrada poate sa ia mai putin pt ca e alt trafic...de exemplu cand am adus masina din Germania a consumat 12.5 pana in Ro dar in Ro nu mi-a luat niciodata mi putin de 14.5.Vis a vis de consumul de ulei nu cred ca e cazul sa se faca atata tam tam de consumul de 2 litri la mie sau un litru atata timp cat bagi benzina de de doare capul si consumul de ulei e deja nesemnificativ in comparatie cu cel de benzina.Adica daca faci 2000 de km in o luna o sa conumi benzina de 500 Euro si o sa bagi ulei de 25 de euro,doi litri sa zicem.Masina consuma intradevar doi litri la mie daca ii dai in gura rau,adica numai blana....daca mergi mai usor poate sa consume decat un litru la mie ,poate si mai putin.

In rest...placutze schimbate la 10.000 km...discuri de frana la 50-60 de mii ,disc de ambreiaj cam la 15000 km....ulei ,filtre la 10-12 mii...anvelope la 20 mii km.

Cu suspensia nu stiu ce sa iti spun ca eu am suspensie AC Schnitzer reglabila electronic si probabil se comporta altfel decat cea de serie.Ideea e ca desi avem drumurile de (cenzurat) pe care le avem nu o sa fie nevoie sa schimbi prea des bucse si alte chestii pe la articulatii pt ca se pare ca sunt facute cu cap si nu se strica asa usor....eu am facut deja 65000 de km in tara si nu am schimbat cine stie ce pe la articulatii si nu am nici o bataie.

Ce am schimbat au fost debitmetrele(800 euro),pompa de benzina(cateva sute ) si nu mai retin alte chestii importante.

M5 e destul de fiabil in conditiile in care e o masina care suporta destule agresiuni din partea soferului.Problema mea cu motorul consider ca a fost un ghinion care a grebuit sa mi se intample mie,nu am mai auzit de alte m5-uri sa le cada motorul la 120000 de km.

Ideea e ca pt a iti lua un M5 trebuie sa fii constient ca va trebui sa scoti in medie 2000 de euro lunar din buzunar si aici vb de benzina(in jur de 500-700 euro lunar),shimburi de ulei,filtre etc,(in jur de 300 euro la trei luni),anvelope (700 euro pe spate la 6 luni),cele pe fata le vei schimba mai rar totusi(cam 600 euro la un an ,un an jumate),asigurare Casco(300 pe luna),kit ambreiaj(500 euro la juma de an,fara sa o omori) si cheltuieli neprevazute cu eventuale piese care cad.Deci toate astea iti vor da o medie de 2000 de euro lunar care sa fii sigur ca trebuie sa ii ai in buzunar dispinibili pt asa ceva.

Sunt f multi bani dar trebuie sa vezi daca senzatiile traite merita asa ceva pt ca acum daca e vorba de ceea ce simti cand conduci un M5 ,deja e vis...e ceva ce nu poate fi exprimat in cuvinte....mai mult de senzatia care o ai cand pleci de pe loc e senzatia care o ai la drum lung,eventual pe autostrada.....ce e impresionant la M5 e felul in care accelereaza cand deja ai 200 la ora ,felul in care in orice treapta de viteza reactioneaza prompt,e masina care nu are voie sa te dezamageasca intr-o depasire indiferent la ce viteza o vei face.

Masina in sine e un vis,te va face sa iti doresti sa nu vina noaptea sa trebuiasca sa te duci la culcare,masina care te face cand te rezesti si te urci in ea ,deabia sa astepti sa o faci...masina de care te plictisesti f greu....datorita aspectului de seria 5 vei cunoaste f f multi necunoscatori cu care te vei juca pe strada,la semafoare sau la drum lung,te vei amuza teribil pe seama lor si crede-ma nu e zi sa nu intalnesc cate un neavenit care sa nu ma distreze teribil incercand sa ma faca cu cei 100 sau 200 sau 300 de cai care ii are pe masina.....intodeauna vei simti nevoia sa te uiti in retrovizoare sa vezi cum te departezi de "gugustiuc" si o sa vezi cum la uramtorul semafor nu va mai parca langa tine ci in spatele tau :blink:))).

Concluzia e ca pt toate aceste senzatii va rebui sa platesti,iar daca esti dispus sa o faci ,sfatul meu e sa iti iei M5 pt ca am uitat sa spun pe langa putere ,vei avea si comfort,o groaza de optiuni,loc sa iti iei si prietenii(nu te-as sfatui,iei in greutate si pierzi putere ).

Alt sfat ar fi sa nu iei masina acum,vine iarna si nu ai ce face cu ea ,crede-ma.Eu deja in maxim doua saptamani o bag la garaj si nu o mai scot pana in martie deci am uitat sa iti psun ca trebuie sa ai si a doua masina pt iarna...M5 e crima si pedeapsa daca vrei sa mergi iarna,cu toate anveleopele de iarna din lume....nu te vei bucura de nici o culoare de masina ,dimpotriva....

Eu o sa o vand pea a mea dar astept primavara tocmai din acest motiv,nimeni nu e dispus sa dea o groaza de bani pe o masina cu care nu oate circula iarna sau in conditii improprii de mers.

Scuze pt eventualele greseli de scriere ,m-am grabit,nu mai stau sa corectez!!!!

@Thedrunkmonkey...o descriere pasionala...se vede ca esti indragostit de masina ta...felicitari.... :blink:

Da-mi voie sa cred insa ca ai exagerat cu costurile...

...700 euro pentru benzina pe luna inseamna intre 3500-4500 de km pe luna, functie de consumul dat de tine...adica intre 42k si 54k pe an...daca faci taximetrie e ok... :) ...cam mult pentru cineva care mai are inca o masina pe langa M5

...300 euro Casco pe luna...adica 3600 euro / an...valoarea asta e valabila eventual pentru un M5 E60...la un M5 E39 nu platesti mai mult de 2000-2500 euro pe an...e vorba de o masina care nu se mai fabrica de ani buni...

...despre kit ambreiaj si anvelope...placute schimbate la 10k...inseamna ca-i dai in goarna rau...si te tii numai de raliuri...spunea cineva ca te-a vazut in oras aruncand cu bucati din anvelope in toate partile... :) ...asa ca aici te cred... :) ...sa inteleg totusi ca tu schimbi kit-ul de ambreiaj la fiecare 4-5 luni?

Am facut comentariul asta ca sa nu-l speriem pe baiat ...la costurile de care vorbesti sigur nu-si mai ia M5 E39... :D

@ 330xi, frate tu trebuia sa iti pui nick-ul gica contra, sa mor...

eu il cunosc pe The Drunk Monkey si chiar merge mult cu masina si are foarte multa grija de ea pt asta felicitari si pt modul in care ai scris ultimile 2 posturi :blink:

Edited by alex_55

@ 330xi, frate tu trebuia sa iti pui nick-ul gica contra, sa mor...

eu il cunosc pe The Drunk Monkey si chiar merge mult cu masina si are foarte multa grija de ea pt asta felicitari si pt modul in care ai scris ultimile 2 posturi :blink:

145913[/snapback]

Putem vorbi cu moderatorii...si modificam din 330xi in ...gica contra... :)

...sau Toma Necredinciosul... :)

Sunt convins ca omul asta are grija de masina lui...chiar i-l admir pentru asta...departe de mine de a crede altceva...mi-am spus doar parerea ca sumele pentru intretinere sunt un pic prea mari...