Jump to content

Vreau sa iau un M5. Sfaturi!

boris

Recommended Posts

• Replies 167
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

si nu inteleg de unde ai scos faza cu asigurarea casco, si eu tot 3 mii si ceva platesc pe an...

145920[/snapback]

Casco se plateste procentual din valoarea masinii..intre 5-7% din aceasta...depinde foarte mult din ce an este masina...daca ai un M5 din 2000 sau 2001...platesti mai putin decat pentru un M3 din 2004-2005

LE...la o masina evaluata la 50 k euro platesti in jur de 2700 euro pe an...

Edited by 330xi

@Thedrunkmonkey...o descriere pasionala...se vede ca esti indragostit de masina ta...felicitari.... :blink:

Da-mi voie sa cred insa ca ai exagerat cu costurile...

...700 euro pentru benzina pe luna inseamna intre 3500-4500 de km pe luna, functie de consumul dat de tine...adica intre 42k si 54k pe an...daca faci taximetrie e ok... :) ...cam mult pentru cineva care mai are inca o masina pe langa M5

...300 euro Casco pe luna...adica 3600 euro / an...valoarea asta e valabila eventual pentru un M5 E60...la un M5 E39 nu platesti mai mult de 2000-2500 euro pe an...e vorba de o masina care nu se mai fabrica de ani buni...

...despre kit ambreiaj si anvelope...placute schimbate la 10k...inseamna ca-i dai in goarna rau...si te tii numai de raliuri...spunea cineva ca te-a vazut in oras aruncand cu bucati din anvelope in toate partile... :) ...asa ca aici te cred... :) ...sa inteleg totusi ca tu schimbi kit-ul de ambreiaj la fiecare 4-5 luni?

Am facut comentariul asta ca sa nu-l speriem pe baiat ...la costurile de care vorbesti sigur nu-si mai ia M5 E39... :D

145898[/snapback]

700 euro pt benzina inseamna 700 litri ,inseamna 23 de litri pe zi....stii ce inseamna 23 de litri pe zi ,100 de km pe zi....eu unu fac 100 de km pe zi in medie si cunosc destule persoane care fac asta....fa o socoteala minora,a merge cu m5-ul prin oras e ca si cum mergi cu taxiul la 10.000 lei km.

Da-mi un e-mail sa iti trimit copia la asigurare...sau daca am timp o sa o pun aici ca sa nu mai vorbesti asa sa te afli in treaba....nu vreau sa ofensez pe nimeni da cand vad faze din astea nu prea imi comvine pt ca zici ca exagerez da de fapt ma faci mincinos...ATAT PLATESC EU...

Kitul de ambreiaj poti sa il schimbi si la 2 luni si la 6 si la 18 luni..in functie de cum mergi cu masina ....daca la fiecare semafor o calci la blana poti sa il schimbi si la 6 luni...am schimbat primul disc de ambreiaj la 8 mii de km dupa ce am luat masina si apoi la vreo 20 de mii ....nu am stat sa numar lunile,am facut o socoteala in functie de km pe care ii fac lunar.

Traba e dupa cum se vede ca nici macar un posesor de m5 care are masina de doi ani jumate nu prea are un cuvant de spus in topicul asta ,fapt care ma indreptateste sa cred ca trebuia sa imi vad de treaba mea si sa ii las pe altii sa spuna din auzite ce si cum pt ca probabil facea bine pt discutile contradictorii....ce nu intelegi tu e ca sunt posesori de m5 care folosesc diferit masina ,mai agresiv sau mai putin agresiv,mai multi km sau mai putini.....am un vecin care are un m5 care probabil schimba discul de ambreiaj la 3 ani si astiu si persoane care au schimbat discul de ambreiaj la fiecare 10 mii de km....cine isi cumpara masina asta poate sa isi calculeze singur cat va cheltui in functie de cat si cum merge.....e simplu.

Am spus toate astea nu sa il sperii ci dimpotriva sa stie,sa fie pregatit,sa nu isi ia masina si dupa 3 luni sa regrete ....nu am de ce sa exagerez,nu ma mandresc cu faptul ca am cheltuit atat cu masina asta,dimpotriva ,cei mai multi amici imi zic sa am fost nebun sau am aruncat cu banii....

O sa vreau sa vand masina la primavara,normal de ce as scrie toate astea daca sunt constient ca un eventual cumparator ar citi ce am scris aici?sa il sperii sa nu imi mai cumpere masina?nu..am fost sincer in tot ce am scris vis a vis de masina asta si nu ma intereseaza ce o sa citeasca un eventual cumparator..cine o sa o vrea sa o ia o va lua constient de ce il asteapta....si aici nu am scris nimic..oricum povestea masinii e pe alt forum ,f detaliat din momentul in care am gasit-o in germania pana la momentula actual asa ca,pe cateva zeci de pagini de forum ...aia va fi "cartea" masinii si cine o va lua il voi invita sa o citeasca inainte....

Edited by the drunk monkey

dvesel1@yahoo.com... :blink: ...ai luat-o prea personal...nu am spus ca minti...am spus ca poate ai exagerat cu costurile...100km pe zi calculati in bucuresti...inseamna ca de dimineatza pana seara stai in masina...in cazul asta ai dreptate si ai scuzele mele...astept copia de la asigurarea casco... :)

700 euro pt benzina inseamna 700 litri ,inseamna 23 de litri pe zi....stii ce inseamna 23 de litri pe zi ,100 de km pe zi....eu unu fac 100 de km pe zi in medie si  cunosc destule persoane care fac asta....fa o socoteala minora,a merge cu m5-ul prin oras e ca si cum mergi cu taxiul la 10.000 lei km.

Da-mi un e-mail sa iti trimit copia la asigurare...sau daca am timp o sa o pun aici ca sa nu mai vorbesti asa sa te afli in treaba....nu vreau sa ofensez pe nimeni da cand vad faze din astea nu prea imi comvine pt ca zici ca exagerez da de fapt ma faci mincinos...ATAT PLATESC EU...

Kitul de ambreiaj poti sa il schimbi si la 2 luni si la 6 si la 18 luni..in functie de cum mergi cu masina ....daca la fiecare semafor o calci la blana poti sa il schimbi si la 6 luni...am schimbat primul disc de ambreiaj la 8 mii de km dupa ce am luat masina si apoi la vreo 20 de mii ....nu am stat sa numar lunile,am facut o socoteala in functie de km pe care ii fac lunar.

Traba e dupa cum se vede ca nici macar un posesor de m5 care are masina de doi ani jumate nu prea are un cuvant de spus in topicul asta ,fapt care ma indreptateste sa cred ca trebuia sa imi vad de treaba mea si sa ii las pe altii sa spuna din auzite ce si cum pt ca probabil facea bine pt discutile contradictorii....ce nu intelegi tu e ca sunt posesori de m5 care folosesc diferit masina ,mai agresiv sau mai putin agresiv,mai multi km sau mai putini.....am un vecin care are un m5 care probabil schimba discul de ambreiaj la 3 ani si astiu si persoane care au schimbat discul de ambreiaj la fiecare 10 mii de km....cine isi cumpara masina asta poate sa isi calculeze singur cat va cheltui in functie de cat si cum merge.....e simplu.

145933[/snapback]

Edited by 330xi

dvesel1@yahoo.com... :blink: ...ai luat-o prea personal...nu am spus ca minti...am spus ca poate ai exagerat cu costurile...100km pe zi calculati in bucuresti...inseamna ca de dimineatza pana seara stai in masina...in cazul asta ai dreptate si ai scuzele mele...astept copia de la asigurarea casco... :)

145938[/snapback]

Chiar o sa caut polita de asigurare in seara asta ,nu stiu daca o a acasa sau la birou....iar cei 100 de km daca iesi seara la 10 in oras o sa vezi ca poti sa ii faci si in 2-3 ore....acum tre sa recunoasc ca datorita aglomeratiei din timpul zile prefer sa ies noaptea si sa ma plim asa de nebun ....acu fiecare cu cheful si nevoia lui de plimbare ...eu am facut exact 65.000 de km de cand am luat masina,acum 2 ani jumate...fa o socoteala excluzand 2 ierni adica aprox.8 luni de zile plus 2 luni in care masina nu a mers cand am schimbat motorul si o sa iti dea un rezultat de 20 de luni de mers cu masina.Adica o medie de 3.250 de km pe luna...si vezi daca am exagerat cu benzina.....trebuie sa se tina cont ca eu am facut o socoteala pt un an in care nu circuli iarna !!!

si aici nu am scris nimic..oricum povestea masinii e pe alt forum ,f detaliat din momentul in care am gasit-o in germania pana la momentula actual asa ca,pe cateva zeci de pagini de forum ...aia va fi "cartea" masinii si cine o va lua il voi invita sa o citeasca inainte....

:blink: [/snapback]

Din pacate cred ca numai e mare lucru acolo pe situl ala cu cartea masinii tale :)

Conform grilei de la Aliantz Tziriak care e una din cele mei scumpe societatzi de asigurari...pentru 3600 de euro pe an trebuia ca valoarea totala de asigurare sa fie de +/- 65.000 euro....departe de valoarea unui M5 din 2001...la valoarea asta vorbim de M5 E60....din 2005...dar asta e...

ce impresionati sunteti de 100km pe zi in bucuresti. eu fac numai de nevoie cam 70, deci excluzand drumuri neprevazute si plimbari - si astea, sa fim seriosi, se intampla cam in fiecare zi.

100 km pe zi este OK, doar putin peste medie.

145985[/snapback]

Eu sunt impresionat de faptul ca persoaa respectiva a ales sa folosessca un M5 ca sa fac cei 100-150 km/zi. Nu inseamna ca-l condamn cu nimic. Daca mai face mileage-ul respectiv si cu spatele ....deja e un record...si trebuie sa chemam baietzii in charge cu recordurile...peace....

Edited by 330xi

Conform grilei de la Aliantz Tziriak care e una din cele mei scumpe societatzi de asigurari...pentru 3600 de euro pe an trebuia ca valoarea totala de asigurare sa fie de +/- 65.000 euro....departe de valoarea unui M5 din 2001...la valoarea asta vorbim de M5 E60....din 2005...dar asta e...

146008[/snapback]

la o masina de 2001 cota minima este 7%(cu cat masina e mai veche cu atat cota e mai mare). peresupunand ca masina este evaluata cu tot ce are pe ea la 45.000euro rezulta un 3.150. si eu nu cred ca indraznesti sa evaluezi un M5 sub aceasta valoare pentru ca daca utilizatorul are un eveniment se duce la AB cu M5. Iar la AB daca iei piese originale noi, faci ceva tinichigerie si vopsitorie...

NU?

@ 330xi

prietene tu esti fooarte enervant si stresant  :blink:

GICA CONTRA

146025[/snapback]

hai mai Alex, nu te mai urca pe pedala :D .

daca omul nu are M cum sa ii spui ca o anvelopa spate 275/35/18 e ... si ca un mbreaj il schimbi o data la 3 luni.:)

tu ai uitat, unul ce nu e M, are un indicator ce ii arata consumul instantaneu...si cand trece de 20 :) :)

Edited by GTR

hai mai Alex, nu te mai urca pe pedala :blink: .

daca omul nu are M cum sa ii spui ca o anvelopa spate 275/35/18 e ... si ca un mbreaj il schimbi o data la 3 luni.:)

tu ai uitat, unul ce nu e M, are un indicator ce ii arata consumul instantaneu...si cand trece de 20 :D  :D

146037[/snapback]

:) :) :D

@ 330xi

prietene tu esti fooarte enervant si stresant  :blink:

GICA CONTRA

146025[/snapback]

Apreciez ca ai fost "salon" si ai folosit cuvintele "stresant si enervant". Din momentul asta nu mai postez pe treat-ul asta. Ramane pentru posesorii atipici de M-uri...facetzi borsh...v-am pupat pe portofel...

esti chiar simpatic :)

hai ca iti dau mesaj la iarna sa ma iei si pe mine de acasa ca nu mai am jeep-ul :blink:

146050[/snapback]

free of charge...your friends are my friends... :)

Daca mai mergi si la ski in austria poti sa faci ceva economii...stii vreun loc fain?

hai mai Alex, nu te mai urca pe pedala :) .

daca omul nu are M cum sa ii spui ca o anvelopa spate 275/35/18 e ... si ca un mbreaj il schimbi o data la 3 luni.:blink:

tu ai uitat, unul ce nu e M, are un indicator ce ii arata consumul instantaneu...si cand trece de 20 :)  :)

146037[/snapback]

ok...poate ai dreptate... pentru un detinator de 6 in linie consumurile sunt altele...pe mine un 255/35/18 ma costa poate mai putin...cu vreo 5%...iar consumul 30-40% mai putin...dar asta cu ambreiajul la 3 luni ...nu mai spun nimic... :D