Jump to content

Scuter vs Motor in Buc?

mchis

Recommended Posts

In special pentru cei care au mers si cu scuter si cu motor in Bucuresti (Doru?!?!), ce preferati?

Criterii:

1) Care e mai sigur?

2) Cu care te misti mai rapid (in limitele bunului simt vis-a-vis de comportamentul rutier)?

3) Conteaza daca e mai scandalagiu (= galagios, KTM Duke de ex) sau mai macho? Stiti toti ce vreau sa zic, nea' Gigel oare se uita si ce calaresti inainte de a se hotara daca sa-ti cedeze au ba prioritate?

In special pentru cei care au mers si cu scuter si cu motor in Bucuresti (Doru?!?!), ce preferati?

Criterii:

1) Care e mai sigur?

2) Cu care te misti mai rapid (in limitele bunului simt vis-a-vis de comportamentul rutier)?

3) Conteaza daca e mai scandalagiu (= galagios, KTM Duke de ex) sau mai macho? Stiti toti ce vreau sa zic, nea' Gigel oare se uita si ce calaresti inainte de a se hotara daca sa-ti cedeze au ba prioritate?

142580[/snapback]

scuter pentru Bucuresti si pentru orice aglomeratie. Oricum vis-a-vis de comportamentul rutier nu vei circula cu 200 km/h. Iar 90-100 poti sa le atingi usor si cu un scuter de 150-175cc, avantajul scuterului e dimensiunea si capacitatea de a te strecura. Primul la semafor si primul la plecare :blink:

scuter din toate punctele de vedere. si prioritate ti se da mai usor ca pari prapadit si vulnerabil. pe motoristi conservarii (asa ca voi- hahaha) si in special taximetristii au boala ca sunt agresivi. faptul ca nu poti lua viteza mare e un atu pt oras si miscoreaza riscul de a da un bou in tine sau invers (adica daca esti bou sa dai peste cineva) cum fac multi de 20 de ani cu motoare de 150 de cai si experienta in trafic 0.

plus ca il parchezi usor , te urci oricunde cu scuterul , e automat deci nu mai ai stresul schimbarii de viteze..Nu poti lua amenda de viteza cu unul de 50cmc pt ca nu fuge mai tare de 45 din fabrica.Daca ii scoti limitatorul atunci mergi si cu 80 cu el.Limitate stiu ca sunt Gilera, Piaggio , Aprilia .in rest nu stiu.Vorbesc de cele sub 50cmc.E nasol iarna , e impracticabil pot sa spun , si pe ploaie cand te faci leoarca.In rest e f bun.Recomand si un geam sau o protectie ceva la vant.Ca o sa fiti tot raciti.Si un motor mai zgomotos ajuta in trafic pentru ca de multe ori nu ai timp sa vezi motociclistii cand vin din spate , dar ii auzi asa ca te faci atent.(am condus scuter de 50cmc de la 14 ani pana la 18 si nu am cazut deloc).Avea 70kg deci era o jucarie pe langa 230+ la un motor. Edited by Cosminbad

plus ca il parchezi usor , te urci oricunde cu scuterul , e automat deci nu mai ai stresul schimbarii de viteze..Nu poti lua amenda de viteza cu unul de 50cmc pt ca nu fuge mai tare de 45 din fabrica.Daca ii scoti limitatorul atunci mergi si cu 80 cu el.Limitate stiu ca sunt Gilera, Piaggio , Aprilia .in rest nu stiu.Vorbesc de cele sub 50cmc.E nasol iarna , e impracticabil pot sa spun , si pe ploaie cand te faci leoarca.In rest e f bun.Recomand si un geam sau o protectie ceva la vant.Ca o sa fiti tot raciti.Si un motor mai zgomotos ajuta in trafic pentru ca de multe ori nu ai timp sa vezi motociclistii cand vin din spate , dar ii auzi asa ca te faci atent.(am condus scuter de 50cmc de la 14 ani pana la 18 si nu am cazut deloc).Avea 70kg deci era o jucarie pe langa 230+ la un motor.

142854[/snapback]

Chiar asa, sunt 2 aspecte foarte importante, am si uitat de ele:

1. Nu tre' sa mesteci 6 trepte incolo si incoace

2. Pana la 50cc nu necesita inmatriculare

a...cand am zis ca am condus de la 14 ani pana la 18 , imi trebuia varsta de 16 ani cand puteam sa am A1. Cel putin asa pretindeau toti politistii care ma opreau sa ma intrebe de permis.Cand le spuneam ca nu are 50cmc intrebau de pedale etc.De obicei ii ocoleam cand ii vedeam asa ca nu am avut probleme.Din cate stiu eu , necesita inmatriculare , Casca , permis categoria A1.Poate s-a mai schimbat ceva later.Nu stiu

in noul regulamen care habar nu am cand intra in vigoare : 21. moped - vehiculul cu doua, trei sau patru roti, a carui viteza maxima prin constructie nu depaseste 45 km/h si care este echipat cu un motor cu ardere interna, cu aprindere prin scânteie, cu o capacitate cilindrica ce nu depaseste 50 cm3 sau cu un alt motor cu ardere interna ori, dupa caz, electric, a carui putere nominala este de cel mult 4 kW;

Art. 14

(1) Tramvaiele, troleibuzele, mopedele, masinile si utilajele autopropulsate utilizate ĂŽn lucrari de constructii, agricole, forestiere, tractoarele care nu se supun ĂŽnmatricularii, precum si vehiculele cu tractiune animala se ĂŽnregistreaza de catre consiliile locale, care tin si evidenta acestora.

(2) Categoriile de vehicule care nu sunt supuse Înmatricularii sau Înregistrarii, precum si cele care nu se supun inspectiei tehnice periodice se stabilesc prin ordin comun al ministrului transporturilor, constructiilor si turismului si al ministrului administratiei si internelor, care se publica În Monitorul Oficial al României, Partea I.

art 16.

(3) Pentru vehiculele prevazute la art. 13 alin. (2) si art. 14 alin. (1), autoritatea care le ĂŽnregistreaza elibereaza proprietarilor acestora certificate si placute cu numere de ĂŽnregistrare, conform categoriei sau subcategoriei din care fac parte vehiculele respective.

Art. 20

(1) Pentru a conduce un autovehicul pe drumurile publice, conducatorul acestuia trebuie sa posede permis de conducere corespunzator si sa aiba vârsta minima de 18 ani Împliniti, cu exceptia celor care conduc autovehiculele din subcategoriile A1 si B1, care trebuie sa aiba vârsta minima de 16 ani Împliniti.

in vechiul regulament nu exista termenul Moped .

Aici ciclomotor :18. ciclomotor - vehiculul cu doua sau trei roti, care este prevazut cu un motor cu ardere interna, având o capacitate cilindrica de cel mult 50 cm3, care pastreaza caracteristicile generale ale bicicletei, putând fi pus În miscare si cu ajutorul pedalelor, si a carui viteza de deplasare, prin constructie, nu depaseste 50 km/h;

Art. 12. - (1) Pentru a circula pe drumurile publice vehiculele, cu exceptia bicicletelor, ciclomotoarelor si a celor trase sau Împinse cu mâna, trebuie sa fie Înmatriculate ori Înregistrate, dupa caz, si sa poarte placute de Înmatriculare sau de Înregistrare, ale caror forme si dimensiuni se stabilesc prin regulamentul de aplicare a prezentei ordonante de urgenta, denumit În continuare regulament.

Art. 20. - (1) Conducatorii de autovehicule trebuie sa posede permis de conducere si sa aiba vârsta minima de 18 ani Împliniti, cu exceptia celor care conduc un ciclomotor, care trebuie sa aiba cel putin vârsta minima de 16 ani Împliniti.

Apropo : a intrat noul Cod rutier in vigoare ? se zvonea ca la 20 septembrie intra ? so ?

acum nu trebuie nici permis nici inmatriculare de nici un fel. s-a facut echivalenta moped=ciclomotor, deci nu e musai sa aiba pedale. cand se va aplica noul cod trebuie inmatriculate la primarie dar tot nu trebuie permis.

143015[/snapback]

Tie ziceai ca dealer-ul "ti-a dat hartie" - ce zice in ea? Ca are 49cc, etc etc, si conform regulam de aplicare nu necesita permis etc etc? Adica o chestie care in principiu se putea "interpreta" din talon? Sau e pe-acolo ceva in plus (ce?)...

Tie ziceai ca dealer-ul "ti-a dat hartie" - ce zice in ea? Ca are 49cc, etc etc, si conform regulam de aplicare nu necesita permis etc etc? Adica o chestie care in principiu se putea "interpreta" din talon? Sau e pe-acolo ceva in plus (ce?)...

143025[/snapback]

e un raspuns de la politie catre importator. deja stie toata lumea, nu mai e nimic interpretabil, e clar. a fost si o emisiune la tv cu cineva de la politie pe tema asta, trebuie max 50 cmc, limitat la max 50 km/h si maxim nu stiu cati kw.