Jump to content
Intalnire BMW Club 2025, hai si tu! Acum votam locatia si luna cand va avea loc. ×

zgomot la viraje

mihai vigariu

Recommended Posts

Salut,

Am observat si eu astazi o manifestare ciudata la directia masinii(318i m43 e36). Eram in parcarea unui supermarket si pentru ca asfaltul e ca in palma am auzit foarte clar un zgomot atunci cand viram la stanga. Sa explic zgomotul, e cam ciudat. imaginati-va ca invart de volan 90 de grade stanga, in acest timp la intervale regulate se aude de cam 4 ori un car car car car, din masina suna ca o bucata de scandura care da sa se rupa(paraie scurt) cand e fortata. Nu stiu cum sa explic mai bine sunetul, nu se aude un scartzait continuu (desi daca ajuta cu ceva, atunci cand iau maxim de volan pe loc si fortzez sa tin volanu la maxim se aude un scartzait ascutzit combinat cu un fluierat).

Ca sa aveti o idee mai clara a mediului in care apare aceasta manifestare trebuie sa precizez ca am schimbat recent toata suspensia(telescoape, flanse, protectii), am schimbat lichidul de servo anul trecut, si este la nivel ca atunci cand l-am pus prima oara, iar weekendul trecut mi-am exersat geniul mecanic si am schimbat de unul singur bieletele stabilizatoare. Inca o precizare, nici una din roti nu are joc daca trag de ele pe vertical sau orizontala,numai ca cea din stanga prezinta un mic joc la impins roata inanite si inapoi in directia de mers.

Ca o ultima precizare, in exploatare nu mi se pare ca intampin vre-o dificultate la manevrele de virare, nu trag nici mai incet nici mai tare de volan.

Care sa fie problema? V-ati mai confruntat cu asa ceva? Orice opinie e bine venita deoarece pe topicurile celelalte nu am gasit decat probleme ca proveneau de la pivoti, telescoape, flanse, lipsa de lichid de servo, etc..

Va multumes, numai bine.

Salut , si la mine pana ieri tot cam asa suna , cand viram si stanga si dreapta , m-am uitat sub masina si era plina de noroi ( umblu in permanenta pe un drum neasfaltat )am dus masina la spalatorie si a fost spalat tot podul masinii si partea din fata cu caseta de directie , la mine aceasta a fost problema , acuma nu mai scartaie nimic

Nu cred ca asta e problema, foarte ciudat este faptul ca astazi nu a mai facut. Am suspendat puntea fata si m-am bagat sub ea am miscat de toate nebuniile si am observat ca pivotul exterior de la roata stanga are joc, e posibil ca acesta sa fie de vina, o sa schimb pivotii cat de curand.

• 2 months later...
  • 5 months later...

la mine nu cârâie asa! dar suiera foarte tare cand virez stanga... si cand sta pe loc, dar mai ales in mers, cand curba la stanga e mai mare de 45 grade aprox... m-am uitat si eu sub ea si am vazut ca-mi curge telescopul. asta sa fie problema suieratului meu sau e ceva din caseta de directie? la ce altceva sa ma uit?

multumesc

• 3 weeks later...

ok....si eu credeam ca am probleme cu capetele de bara....dar acuma sa se fi uzat mai mult si a inceput sa se auda zgomotul asta....posibil...atunci nu-mi mai fac griji ms mult....o sa schimb capetele de bara ca oricum avean in plan/...

Te sfatuiesc sa le iei de aici de pe forum, sunt useri seriosi care se ocupa cu vanzari de piese. Eu in craiova, nu am gasit sub 500 lei capetele cu tot cu bielete, pt ca le vindeau separat. De aici le-am luat cu 350 parca, cu tot cu transport.

• 4 weeks later...

salut,

de ceva timp am si eu problema asta in sensul ca atunci cand virez stanga sau dreapta se aude un "clanc, clanc" si ma gandeam ca problema este de la caseta de directie, desi problema apare numai in mers. recent am schimbat pivotii si bucsele basculelor deci de aici nu cred sa fie problema...

imi poate spune cineva cum se manifesta o caseta de directie defecta?produce zgomote numai in mers sau si pe loc?

salut,

de ceva timp am si eu problema asta in sensul ca atunci cand virez stanga sau dreapta se aude un "clanc, clanc" si ma gandeam ca problema este de la caseta de directie, desi problema apare numai in mers. recent am schimbat pivotii si bucsele basculelor deci de aici nu cred sa fie problema...

imi poate spune cineva cum se manifesta o caseta de directie defecta?produce zgomote numai in mers sau si pe loc?

nu stiu cum se manifesta o caseta defecta, am auzit unele scartzaind. Pocnetu poate fi datorat si pivotului din capatul de bara, sau bielete de directie.