Jump to content

Discul frana spate dreapta se incalzeste mai tare.

calinbmw2000

Recommended Posts

Ieri am schimbat discurile si placutele ,masina e36 320i.Am rulat cu masina aprox 50km ,mai am 150km de rulat cu grija fara sa pun frana violenta (asa scrie cartea).Schimbul l-am facut eu in curte ,am curatat etrieri si tot ce era de curatat pe acolo ,am folosit pasta speciala pt uns etrieri.Totusi am observat ca,discul spate dreapta se incalzeste mai tare ,pe celelalte discuri pot sa pun mana in schimb celalalt este mult mai cald.

Nu cred ca este normal .. :unsure:.Ma sfatuiti sa verific ceva anume.

probabil ramane pistonasul putin blocat ( :wink: exista kit de reparatie etrier), daca zici ca cele doua stifturi pe care culiseaza etrierul le-ai curatat si uns...

placutele cum au intrat, nu stau fortat? pistonasul a intrat frumos/cursiv inauntru?

probabil ramane pistonasul putin blocat ( :wink: exista kit de reparatie etrier), daca zici ca cele doua stifturi pe care culiseaza etrierul le-ai curatat si uns...

placutele cum au intrat, nu stau fortat? pistonasul a intrat frumos/cursiv inauntru?

Pistonul a intrat fara mult efort(zic eu) l-am inpins cu Mops-ul.Placutele iarasi fara probleme.

Chitul respectiv ce piese contine?

ridica roata si vezi daca se invarte usor,daca pistonajul culiseaza usor e posibil sa fie de la disc,are canale sau santuri(de obicei pe marginea de sus sau de jos a discului) care freaca putin in placuta de frana(dupa ceva km o sa se uzeze placuta de frana dupa disc).

ridica roata si vezi daca se invarte usor,daca pistonajul culiseaza usor e posibil sa fie de la disc,are canale sau santuri(de obicei pe marginea de sus sau de jos a discului) care freaca putin in placuta de frana(dupa ceva km o sa se uzeze placuta de frana dupa disc).

Maine desfac roata si verific din nou placutele si etrierul.

P.S..Se poate sa fi montat discul putin stramb atumci cand l-am fixat cu piulita pe butuc. :unsure:

Edited by calinbmw2000

Nu poti sa fixezi discul stramb, nu ai cum. Cand strangi prezoanele de la roata acestea il aseaza la locul lui.

Ai dreptate.

Astazi am desfacut din nou tot ansamblul de la roata respectiva ,curatat din nou si pus la loc.Treaba sta in felul urmator ,am circulat aprox 8 km si dupa acea am verificat cat de tare s-au incalzit(pur si simplu am pus mana pe discuri).Cele de pe fata se incalzesc la fel ambele , spate dreapta este mult mai cald iar discul spate stanga este chiar mai rece decat cele din fata.

Este normal sa se comporte asa ,pana se aseaza placuta pe disc?.Sa-mi fac griji daca mai face la fel doar peste 1000 km ? :unsure:

@ovy318i.Discurile fata sunt ventilate ,iar cele de pe spate sunt simple.

Edited by calinbmw2000