Jump to content
Intalnire BMW Club 2025, hai si tu! Acum votam locatia si luna cand va avea loc. ×

sfaturi montare scut motor +bielete stabilizatoare

mihai vigariu

Recommended Posts

salut dragi colegi,

aveam de mult in gand sa-mi montez un scut care sa protejeze motorul impotriva unor potentiale lovituri. Am avut si norocul sa gasesc unul aici pe forum la un pret avantajos, asa ca nu am stat pe ganduri si l-am achizitionat.

Problema a aparut la montaj, tin sa precizez ca scutul este cel care trebuie, este OEM, are etichetele cu codul potrivit pe el, dar nu imi dau seama cum se moteaza sub masina,si daca masina este pregatita pentru montajul acestuia.

Am suspendat puntea fata sim-am bagat sub ea, l-am intors pe toate partile si nu am reusit decat sa realizez care ar fi pozitia lui, nu si cum pot sa-l prind. Atasez cateva poze ca sa va dati seama depsre ce vorbesc. ideea este ca in piesa aceea metransversala in care sunt fixati pivotii interiori ai bratelor, apar tot felu de gauri dar niciuna nu e potrivita pentru ce imi trebuie mie.Mai este o bara transversla cam d eunde se termia motoru si incepe cutia(ultima poza), pe acolo ar trebui sa vina alte puncte de fixare insa acolo iarasi nu exista decat nishte gauri inguste si late prin care nu trec decat suruburi f subtiri , nu ca al mele(suruburi si piulite comandate pe original).

Alta problema este legat de bieletele antiruliu, au voie sa se afle in pozitia din imagine atunci cand roata e in aer? Eu credeam ca nu are voie sa se indoaie de acolo de unde e prinsa in piesa metalica in forma de U,aveam impresia ca pentru miscari sus jos ale bratului s emisca din pivot doar.

Atasez si imaginea cu prinderile comandate dupa codurile originale.

N-a incercat nimeni sa-si monteze scut, sau nu are nimeni pe E36 scut, sa-mi dea si mie nishte indicatii? E acelasi scut pe toate benzinarele cu exceptia M-ului.

Am mai lamurit o parte din mister, pentru a fixa scutul, in partea din fata se largesc cu un burghiu gaurile deja aflate in punte si se fixeaza in ele prinderile. Pentru partea din spate insa, cu prinderile aferente codului 32311159024 dupa cum le spune is numele "welding nut" se pare ca s-ar suda undeva, dar unde nu stiu, nu cred sa se sudeze de bara cu numaru 7 din schema http://www.realoem.com/bmw/showparts.do?model=CA91&mospid=47437&btnr=41_0936&hg=41&fg=10 sau ulima poza, deoarece piulita e plata iar bara are profil rotund.

Astept in continuare pareri, chiar nu a vazut nimeni nici un e36 cu scut?