Jump to content

Instalare program diagnoza Inpa

Recommended Posts

Cauti in EDIABAS/Bin fisierul EDIABAS.INI il deschizi cu notepad si cauti linia;

; Interface
;       Description :   Connected diagnosis interface
;       Default     =   STD:OBD

Interface        =STD:OBD

exact asa trebuie sa fie, fara ghilimele inainte de Interface =STD:OBD

Ce tip de motor ai? selectezi tipul de motor in INPA

Edited by smiley32

Bine eu mi-am luat inpa deci...Si nu stiu ce DDE sa selectez.

Asa arata cablul.

La aceasta interfata, pe care o am si eu, a trebuit sa lipesc pinul 7 cu pinul 8 pentru a putea lucra cu ea. E probata si pe e90 2007. Merg absolut toate programele, INPA, NCS Expert, DIS, SSS Progman. Doar dupa ce am rezolvat cu pinii a functionat. Bine, am pus un jumper de calculator pe pinii 7 si 8. Ca exemplu pentru e39 sub anul 2000, la care folosesti si adaptor la mufa cu 20 pini (cea rotunda) nu trebuie pinii 7 si 8 lipiti. Cu jumper, ii deconectezi imediat.

O zi buna.

in folderul EDIABAS/bin trebuie sa ai si un fisier OBD.ini, asta daca ai instalat corect, in acel fisier trebuie sa ai setat com-ul care il ai setat pentru cablu, apoi fisierul trebuie sa-l copii in directorul windows. Sunt tutoriale clare pe internet. Daca nu te pricepi in IT sa instalezi macar INPA, iti recomad calduros sa te linistesti. Intr-adevar cu INPA nu ai ce strica dar sunt celelalte, NCS Expert, etc, care daca nu cunosti ce faci acolo poti plange pe langa masina si sa te coste bani multi sa o repari. Deci, grija !

Cauti in EDIABAS/Bin fisierul EDIABAS.INI il deschizi cu notepad si cauti linia;

; Interface

cu screenshot-ul care l-a pus nici macar cablul nu-i functioneaza, daca la battery si ignition nu are cerculetul plin (adica ON) :)

Edited by scooter

; Interface

M-am uitat si este asa cum ai zis tu dar deasupra de description nu mai scrie interface.;

; Description : Connected diagnosis interface

; Default = EDIC

Interface = STD:OBD

Motorul este 2500 diesel deci m57?

Edited by 99buz

Tot ce e dupa ";" (punct si virgula) nu conteaza, e comentariu. Conteaza doar linia care incepe fara ";".

Ok am inteles .Dar cand ii dau :12) Run from CD-disk a file Driver_D_CAN_USB\OBDSetup.exe de ce imi apare la value start =3 si waring?

Am modificat si acolo la obd.ini .Imi apare programul la batery si ingnition sunt on dar nu sunt sigur ca functioneaza corect .Am selectat airbag acsm si imi da eroare"ifh-0018 INITIALIZATION ERROR"Program will stopped. Edited by 99buz

Am modificat si acolo la obd.ini .Imi apare programul la batery si ingnition sunt on dar nu sunt sigur ca functioneaza corect .Am selectat airbag acsm si imi da eroare"ifh-0018 INITIALIZATION ERROR"Program will stopped.

este eroarea care imi dadea mie inainte sa lipesc pinul 7 cu pinul 8.

este eroarea care imi dadea mie inainte sa lipesc pinul 7 cu pinul 8.

Pe ce masina il folosesti ?Si dc sa lipesti pinii?Are ceva ca am windows 7?

Ruleaza din nou obdsetup.exe, da si un restart.

Asigura-te ca infigi bine mufa in OBD-ul masinii. Interfetele transparente mai au si probleme fizice de conectare.

L-am rulat de ieri incontinuu doar acolo apare eroare la "value=3...expected=1...waring"

Edited by 99buz

Pe ce masina il folosesti ?Si dc sa lipesti pinii?Are ceva ca am windows 7?

L-am rulat de ieri incontinuu doar acolo apare eroare la "value=3...expected=1...waring"

Tot pe win7 32bit il folosesc si eu, pe 64bit nu stiu daca merge. L-am folosit pe E39 (2000) si E90 (2007). Tot pe net am citit despre pini, daca te uiti la o schema de OBD2, o sa vezi ca pinul 8 nu este folosit deloc, iar pinul 7 e K-line-ul. Cert este ca trebuie lipite sa mearga, in mufa OBD de la masina ai prezent si pinul 8.

INPA o folosesti daca esti grabit. Citeste, sterge erori, vezi valorile live si inca cateva. Diagnoza se face cu DIS. Aici cu instalarea DIS e distractie :) Gasesti tutoriale pe net. Bafta.

Cablul eu l-am luat din China, 20$ a costat. Ce gasesti la noi, e acelasi cablu 100%. La banii astia mai vrei sa mearga ca unsa treaba? :)

Verifica daca cei doi pini nu sunt uniti deja, fiind totusi o interfata dedicata INPA. Teoria spune ca lucrul asta se face pe interfetele VagCOM ca sa fie compatibile cu INPA.

Asa este, dar interfata care o are omul, cea transparenta pe care scrie "INPA compatible" nu are pinii lipiti, cel putin asa a fost la mine. Daca ii are lipiti si nu-i merge, atunci problema e alta.

Si eu cred ca sunt uniti se vede un fir pe acolo dar nu vad exact (nu am aici scule sa desfac mufa).

Nu cred ca vezi prin plasticul mufei daca sunt sau nu lipiti, oricum nu-ti trebuie un fir sa faci lipitura, pinii fiind alaturati.

E posibil sa ai dreptate. Am avut si eu una transparenta pe care tocmai ce am vandut-o dar nu imi amintesc daca am unit cei doi pini... e posibil sa-i fi unit. Momentan am ramas cu un KKL ordinar pe port serial care face acelasi lucru la masina mea, merge si INPA si DIS-ul. Edited by djtaotao

INPA o folosesti daca esti grabit. Citeste, sterge erori, vezi valorile live si inca cateva. Diagnoza se face cu DIS. Aici cu instalarea DIS e distractie :) Gasesti tutoriale pe net. Bafta.

Cablul eu l-am luat din China, 20$ a costat. Ce gasesti la noi, e acelasi cablu 100%. La banii astia mai vrei sa mearga ca unsa treaba? :)

Si eu tot din China l-am luat ,dar pentru citi ,sterge errori chestii deastea....(uz personal),nu pentru operatiuni complexe .