Jump to content

e46- instabilitate pe drumuri rele

Recommended Posts

la mine se pare ca nu era vorba de efectul de tramlining, pur si simplu era instabila in curbe, se lasa tare intr-o parte cand luam curbe, tremura din cauciucuri si cand inchideam usa...acum nu mai face la fel, desi nu le-am umflat pana la presiunea care scrie in carte 2.2 pe spate

• 1 year later...

Redeschid topicul cu o problema asemanatoare.

Azi mi-am pus jante pe 17, anvelope RFT 205/50/17 pe fata si 225/45/17 RFT pe spate. Asa au venit jantele. O sa pun pe fata tot 225/45/17.

Anvelopele sunt Pirelli cu dot 2010 pe spate si 2008 pe fata.

De cand le-am pus simt foarte tare fenomenul de tramling. Cum e drumul putin denivelat imi trage efectiv volanul din mana. Mi se pare foarte ciudat pt ca pe fata nu sunt mai late anvelopele decat inainte. Tot 205 aveam si inainte, doar ca pe 16".

Pe drum drept e ok, nu trage stanga/dreapta. Dar cum dau de cea mai mica de denivelare trebuie sa tin foarte bine volanul sa nu zbor de pe sosea.

Ceva sugestii?

Edited by Kenbobo

p.s. e tramlining

Imi cer scuze, m-am grabit.

cu articulatiile cum stai?... o geometrie ar fi indicata...

Bucsele de la bascula sunt schimbate acum vreo 5000km (Lemforder).

Urmeaza sa schimb arcurile+ flansele. Dupa ce fac asta o sa ma duc sa refac geometria.

Sa speram ca de la asta ar fi.

Daca nu, ce sa verific la articulatii? Si..pe spate sau pe fata?

Multumesc de ajutor.

Am fost la service.. au verificat tot ce se putea verifica , sau cel putin asa zic ei si totul e ok. Doar amortizoarele nu le-au verificat.

Saptamana viitoare dupa ce montez arcurile si flansele fac geometria la roti si verific amortizoarele.

Multumesc pentru sfaturi.

O sa revin cu feedback.

Edited by Kenbobo

tramlingul e de la gume proste (in special cele japoneze) sau articulatie obosita. la e46 se verifica f greu pivotii, trebuie un mecanic profi.

am avut un e46 cu tramling oribil, i-am schimbat toata art fata (aveau joc pivotii, abia al 3-lea service a dat verdictul), anvelope continental si masina mergea perfect, inclusiv pe sleauri. asta cu anvelope 225/45/17.

tramlingul e de la gume proste (in special cele japoneze) sau articulatie obosita. la e46 se verifica f greu pivotii, trebuie un mecanic profi.

am avut un e46 cu tramling oribil, i-am schimbat toata art fata (aveau joc pivotii, abia al 3-lea service a dat verdictul), anvelope continental si masina mergea perfect, inclusiv pe sleauri. asta cu anvelope 225/45/17.

Anvelopele sunt Pirelli cu dot 2010 pe spate si 2008 pe fata.

Articulatia pare in regula la verificare.

O sa vad dupa geometrie. Multumesc pentru sfaturi.

Salut am avut si eu jante pe 18 225/40 fata si 255/35 spate cu bate,bucshe etc., tot nou si pe asperitatile asfaltului era greu de condus cu cauciucuri prea late, conteaza si duritatea cauciuclui latimea etc..,

acum am pe 17 225/45 si nu mai face atat de rau cum facea cu alea pe 18, dar daca revii la jante de 16 o sa ai o masina care o sa aibA un cost de intretinere foarte mic, nu o sa schimbi brate si restul

atat de des,un condus placut avand o amortizare ale gropilor, deci ramai cu banii in buzunar si cu o masina care merge bine.

singurul dezavantaj e ca nu o sa ai un aspect prea placut cand revii la jante mai mici, aici va fi alegerea ta.

Edited by cezar20

Eu mi am cumparat anul trecut din Anglia un bmw 318 benzina pot sa spun ca nu am fost multumit de motor,nu avea cine stie ce forta si consuma mult.

Apropo cu jantele aveam 235>35>19 cand am adus-o in tara masina mergea bine nu tragea stanga dreapta dupa 2 3 luni de mers cu ea in tara pe drum cu denivelari tragea cand stanga cand drepta deci nu a fost de la jante.

Acum mi-am luat un bmw 320cd 2005 la fel masina cand am ajuns cu ea in tara nu tragea de loc,acum zici ca este nebuna daca ii dau drumu la volan trage cand stanga cand dreapta treb sa tin volanul cu 2 maini

Piesa nr 6 (bucsele de la bascula ) le-am schimbat in iunie, am pus Lemforder. Basculele le-am verificat, mecanicul a zis ca sunt ok.

Pot sa te asigur ca nu este de la uzura, sunt in aceeasi situatie. Am pus brate, bucse, bielete noi, geometrie facuta, incearca sa pui pe fata roti nu mai late de 205/... si o sa vezi ca nu o sa iti mai traga nimeni volanul din mana.:)

SI eu cred ca e ceva pe spate, pentru ca pe fata am 205 si doar pe spate s-a modificat latimea. Aveam 205 fata/spate, dar pe 16" si acum 205/50/17 pe fata si 225/45/17 pe spate.

Inca nu am avut timp sa ma duc la service sa montez arcurile si sa refac geometria, asa ca pana cand o sa ma duc, mai astept sfaturi.

mai e o piesa buclucasa, pe care multi o scapa din vedere: o nuca de imbinare pe coloana de directie. Daca are joc, o sa fuga masina putin stanga/dreapta fara control

citisem pe forumuri ca unora li s-a rezovat problema dupa schimbarea articulatiei resp. E undeva intre volan si caseta

mai e o piesa buclucasa, pe care multi o scapa din vedere: o nuca de imbinare pe coloana de directie. Daca are joc, o sa fuga masina putin stanga/dreapta fara control

citisem pe forumuri ca unora li s-a rezovat problema dupa schimbarea articulatiei resp. E undeva intre volan si caseta

Multumesc pentru sugestie.

De piesa 2 zici, nu?

http://realoem.com/bmw/showparts.do?model=AS71&mospid=47635&btnr=32_0942&hg=32&fg=30