Jump to content

cum instalez un turometru?

Recommended Posts

salut. am facut rost de un turometru de alta masina si as vrea sa il montez pe rechiunul meu care nu are asa ceva. turometrul are 3 fire stiu ca + se pune la + minusu la minus si al treilea fir nu stiu unde se leaga. cineva mi-a spus ca undeva la motor. astept sugestii din partea voastra multumesc

salut. am facut rost de un turometru de alta masina si as vrea sa il montez pe rechiunul meu care nu are asa ceva. turometrul are 3 fire stiu ca + se pune la + minusu la minus si al treilea fir nu stiu unde se leaga. cineva mi-a spus ca undeva la motor. astept sugestii din partea voastra multumesc

143233[/snapback]

mi se pare ca undeva la aternator se leaga. scuze daca am spus vreo prostie dar parca asa imi amintesc, ca merge la alternator.

mi se pare ca undeva la aternator se leaga. scuze daca am spus vreo prostie dar parca asa imi amintesc, ca merge la alternator.

143236[/snapback]

se pare ca am gresit cu ce am scris mai sus. asa ar fi trebuit:

1 - firul rosu (+) se va monta pe plotul alimentarii electrice a bobinei de inductie;

2 - trebuie cautat firul de masa (-) montaj care se va lega la caroseria masinii;

3 - un fir va fi firul de semnal care se va monta pe firul ce face legatura intre bobina de inductie si delco;

sursa: forum daciaclub

ps: pe raspunderea ta :blink:

se pare ca am gresit cu ce am scris mai sus. asa ar fi trebuit:

1 - firul rosu (+) se va monta pe plotul alimentarii electrice a bobinei de inductie;

2 - trebuie cautat firul de masa (-) montaj care se va lega la caroseria masinii;

3 - un fir va fi firul de semnal care se va monta pe firul ce face legatura intre bobina de inductie si delco;

sursa: forum daciaclub

ps: pe raspunderea ta :blink:

143269[/snapback]

multumesc mult de tot daca am timp voi incerca chiar acu seara

ok am incercat asa cum ai zis tu si merge. acu o alta intrebare ar fi cam la cate ture sa schimb vitezele eu stiu ca trebuie schimbate inainte de 3000. bineinteles conteaza si la consum

143339[/snapback]

pai deaia ti-ai pus turometru sa vezi cand sa schimbi vitezele? :blink:

glumesc... :)

pe la 2500 schimba daca vrei consum mic dar mai bine asculta tu motorul si schimbi cand simti ca e nevoie.