Jump to content

Jante 18``

mada

Recommended Posts

Salut,eu am un e46 coupe cu pachet M din fabrica cu jante de 18 si in ceea ce priveste consumul, pe computerul de bord este de 6,5 l/100 in regim mixt.Anvelopele nu ating de aripi chiar si cu distantierele de 20mm montate ulterior.Pot sa-ti spun ca o sa apara efectul de tramlining,dar acesta va fi mai mult sau mai putin accentuat de calitatea anvelopelor. Edited by gellu-mihai

Exact dimensiunile astea le am eu pe masina. Un E90 320SI. La mine au venit din fabrica dar am un prieten care are la fel si le-a pus dupa. Masina e OK, nu atinge, doar ca se simte la plecarea de pe loc si un pic la consum deoarece sunt mai grele. Daca ai avut jante mai usoare cand pui mai mari nu mai pui tot caii aia pe asfalt. Veyi numai sa respecte diametrul total al rotii.

Salut, am deschis acest topic pentru un amic, vrea sa isi puna jante pe 18(255/35R18) pe un 318d.

Merita?

Cum va trage masina?

Va creste consumul?

255/35R18 spate

225/40R18 fata

Multumesc

eu am avut pe 19" tot pe 318d si consumul nu mai scadea sub 8 l/100km si se simtea ca e mai inceata la plecarea de pe loc. in rest era ok.....dupa ce isi lua "avant". :D

Eu nu cred ca merita!!! L-ai "dus" la 150 CP ca sa ai performante mai bune! Si, acum, le scazi din cauza rotilor! Sincer, in afara de ...look, nu primesti altceva! Aceeasi latime de anvelopa, dar pe 17" (225/45 fata si 255/40 spate) iti va oferi aceeasi tinuta de drum, dar confort mai mare si performante mai bune!

Dar, e alegerea ta!

Eu nu cred ca merita!!! L-ai "dus" la 150 CP ca sa ai performante mai bune! Si, acum, le scazi din cauza rotilor! Sincer, in afara de ...look, nu primesti altceva! Aceeasi latime de anvelopa, dar pe 17" (225/45 fata si 255/40 spate) iti va oferi aceeasi tinuta de drum, dar confort mai mare si performante mai bune!

Dar, e alegerea ta!

Se pare ca ai facut o obsesie pentru 17".

Pune pe 18" si nu o sa regreti.

Parerea mea e ca un rulaj pe jante peste norma fabricii -de 16- e nevoie de DRUMURI bune.Sa nu mai zic de autostrazi ca sa simti din plin confortul rulajului pe jante mai mari.E nevoie de calitate in drumuri binenteles si pentru jante pe 16 dar pe 17 18 19 simti crispat socurile gropanelor din cauza duritatii acestor optiuni.Ce-am osbservat printre altele la 18 si la 17: pe timp umed zapada, flescaiala,ploaie cam naspa cu stabilitatea. Pe timp uscat, autostrada, un regal in depasiri,tinuta de drum.

jante de 17-18-19 se vand si in reprezentanta BMW deci este o optiune luata in calcul si de firma.

Ramane numai la la latitudinea fiecaruia si la puterea portofelului sau pentru ca pretul urca exponential cu dimensiunea jentilor-cauciucuri.

Edited by Sedan

am avut si eu jante pe 18 cu aceleasi dimensiuni la cauciucuri tot pe 318d, era mai stabila si frana mai rpd dar imi distrugeam directia....caseta de directie avea de suferit rau cu ele..si nu stau in padure stau in craiova dar drumurile de peste tot lasa de dorit, mai ales daca ti la masina ta...eu le-am dat pe cele de 18 si mi-am luat de 16 cu garda mai mare..e mai ok acum dar pe viitor o sa imi pun pe 17 nu pt alceva decat pt aspect...

noroc!!!

da si eu am pe 18 pe e34 arata beton dar sunt mai grele decat cele vechi pe 17 tip m si la demaraj se simte putin...

plus ca trebuie sa mergi tot timpul atent la craterele din drumuri ca le faci praf

De mers merg, fara probleme.Insa eu iti spun din proprie experienta, si nu pentru a ma afla pur si simplu in treaba, cum mai fac unele personaje,referitor la consum, nu va arata de 5,5 %, cum mentioneaza unii dintre colegii nostri, decat daca ai stricat comp. :))

Eu am un E46 coupe, 2171 CMC, steptronic, iar consumul minim in bucuresti este de 12-13, comparativ cu rotile de iarna, pe 16, undeva in jur de 8,9. ;)

Mult succes.

De mers merg, fara probleme.Insa eu iti spun din proprie experienta, si nu pentru a ma afla pur si simplu in treaba, cum mai fac unele personaje,referitor la consum, nu va arata de 5,5 %, cum mentioneaza unii dintre colegii nostri, decat daca ai stricat comp. :))

Eu am un E46 coupe, 2171 CMC, steptronic, iar consumul minim in bucuresti este de 12-13, comparativ cu rotile de iarna, pe 16, undeva in jur de 8,9. ;)

Mult succes.

El o sa vada consum de 5,5 pt ca are 318d,tu nici la vale nu o sa-l obtii cu benzinarul.Diferenta la tine este de 3-4 litri intre jantele 16 respectiv cele pe 18?

El o sa vada consum de 5,5 pt ca are 318d,tu nici la vale nu o sa-l obtii cu benzinarul.Diferenta la tine este de 3-4 litri intre jantele 16 respectiv cele pe 18?

eu am trecut de la 205.55.16 la 225.40.18...si n`am simtit nici o diferenta la consum...doar putin mai greoaie la plecarea de pe loc...

Da,cam asta e cea mai mica diferenta.Din noiembrie si pana la sfarsitul lunii martie, am avut rotile pe 16", cele din talonul masinii.Si m-a minunat consumul.De 8-9,maxim 10 %.Dupa care, trecand la rotile de vara, pe 18, am simtit un consum minim de 12-13, in momentele aglomerate urcand pana la 16-17 %.

Acest consum e posibil sa fie si datorita faptul ca trebuie sa-i schimb uleiul, filtrele,bujiile in decursul lunii curente...Insa nu cred ca va scadea cu mai mult de 1l.