Jump to content

probleme cu capota la un E39

Recommended Posts

Am fost ieri la Filaret ca sa schimb unul dintre cablurile care deschid capota. Mi s-a spus ca si celalalt cablu o sa cedeze si am mai comandat inca unu. Cand am plecat de la service maneta functiona insa de dimineata nu am mai putut sa deschid capota si tb sa mai completez o sticla de antigel pt ca ieri il schimbasem. Stie cineva cum as putea sa deschid capota daca nu mai merge maneta aia?

Nu prea iese usor, dar alta solutie nu ai.

Prima data scoti frumos cadrul de crom, probabil ceva picioruse ii rupi, dar le lipesti ulterior. Apoi ramane grila neagra, care incerci sa o impingi si apoi sa o scoti intr-o parte.

Dupa ce scoti grila, daca te uiti in partea de sus o sa vezi mecanismul. Trebuie sa faci o parghie cu surubelnita ca sa deblochezi cuiul. Automat se va debloca si cuiul din stanga daca reusesti sa il deblochezi pe cel din dreapta.

Pui pe cineva sa traga de maneta iar tu te apesi pe capota ( la mine dupa ce am facut chestia asta s a deschis ) , pe urma iei niste ulei si pui pe inchizatoare  :blink:

Succes

144145[/snapback]

nu merge asa ca am patit si eu...insa i-am lasat pe aia care au blocat-o sa se chinuie...merg azi sa vad si daca au gasit o varianta mai simpla va anunt!!!

nu merge asa ca am patit si eu...insa i-am lasat pe aia care au blocat-o sa se chinuie...merg azi sa vad si daca au gasit o varianta mai simpla va anunt!!!

144181[/snapback]

la e34 a mers :blink: , ma rog nu te apesi doar o singura data :) ii faci si un mic joc....

Edited by vadim_braia

la e34 a mers  :blink: , ma rog nu te apesi doar o singura data :) ii faci si un mic joc....

144183[/snapback]

E34 are o singura incuietoare si e diferita. La E39 sunt doua incuietori pe alt sistem, si are ca siguranta o maneta intre grile.

Daca apesi pe capota, cuiul intra mai adanc si nu se intampla nimic. Eventual impingi in sus de capota.

Daca nu ai reusit cu capota, ar mai fi o varianta, fara sa scoti grila.

Desfaci plasticul de la maneta si vezi daca nu cumva s-a rupt cablul de acolo. Daca s-a rupt il tragi cu un patent, daca nu, il scoti de acolo, pui masina pe o rampa si cu putin efort ajungi la cablu pe dedesubt. Din acea pozitie il poti desface usor, dar in acel moment tb. si inlocuit.

Mie mi-a sarit de la imbinare pt. ca am umblat acolo si am uitat capacul ala de plastic deschis :blink: si am procedat dupa cele descrise mai sus fara sa scot grila. Mi-a fost teama sa nu o rup!

• 1 year later...
Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...

Important Information

Prin folosirea acestui site, sunteti de acord cu Terms of Use. Gasiti aici Guidelines. Politica de cookies: We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.