Jump to content

Consum E 36 1.8,i

FMW 35

Recommended Posts

Salut ! Imi puteti spune cam cat ar fi consumul normal la un BMW 318 i din 1992, in special cel extraurban ? Ma intereseaza date veritabile, nu cele declarate de producator sau de posesorii neseriosi ! Mentionez ca motorul este cel original, nu are consum de ulei si emite relativ putin fum . Multumesc !

pot sa iti zic eu cu exactitate

extra urban la mers normal, adica pana in 100 maxim 7.5. exact asa: la 80 ia 6, la 90 undeva pe la 6.5, iar la 100 fix, cand atingi viteza de 100 arata 8.2, 7.9, 7.6 si se opreste la 7.5 :)

ti-am dat niste valori exacte, DAR de pe un motor M43 1.8i din 99. ce ai tu e cu siguranta m40 dar oricum consumul e cam la fel la viteze normale. +- 1L aproximativ

Edited by buldogu_bld

115 cai sau 83 kw. Nu stiu foarte multe despre acest tip de motor si de aceea am crezut ca are un consum mare vis a vis de rulajul la turatii mari, de peste 3000 .

consumul in niciun caz nu e mare...consum de pana in 8 nu il poti numi mare..

1.6i consum mult...aici poti spune ca e un consum mare.

un motor 1.6 la aceiasi viteza, cum am scris mai sus, consuma cu pana la 2L mai mult. motoarele 1.6 sunt cele mai proaste daca vorbim de raportul greutate-putere-consum. nici 1.8 nu e stralucit. 2.0 si 2.5 sunt in schimb cele mai reusite, daca vorbim de cele fabricate de la 95- 96 in sus si bineinteles vorbind strict de e36

Edited by buldogu_bld

Se poate sa fie adevarat, insa pentru un motor aspirat in 4 cilindri este destul de gurmand. Am avut un Golf 3 de 1,8 benzina , tot din 92 care imi indica un consum de 6.8 maxim 7.0 la 100 km h. Oare tractiunea fata face diferenta de consum ?

Se poate sa fie adevarat, insa pentru un motor aspirat in 4 cilindri este destul de gurmand. Am avut un Golf 3 de 1,8 benzina , tot din 92 care imi indica un consum de 6.8 maxim 7.0 la 100 km h. Oare tractiunea fata face diferenta de consum ?

pai golful 3 cred ca are cel putin 200 kile in minus fata de e36.nu stiu precis cati cai are cel de 1,8 dar tot pe acolo e.

deci la o greutate mai mica la aceeasi putere,rezulta clar un consum mai mic.

nu cred ca tractiunea are vreo relevanta

Edited by sly06

Pot sa-ti spun si eu consumul exact la un M43 de 115cp:drumul romania-italia consum mediu de 7,6 l/100km,mers normal,viteza medie in jur de 115km/h;acest consum e realizat la rezervor plin-gol nu la cb sau altceva. In oras am facut cu un rezervor 550km exclusiv consum urban,deci media ar fi un 11,5l/100km consum numai in oras.

''deci media ar fi un 11,5l/100km consum numai in oras.''

exact asa. atat imi iesea si mie cand mi-am pus motorul asta..de vreo 2-3 ori am facut testul asta, la fel cu benzina cum spui tu. spun ca am facut de 2 sau 3 ori ca ramaneam uimit mereu, la final, cand trebuia sa fac calculul. si imi spuneam...bai am gresit undeva clar, mai repet, mai fac o data:))

dar cand mi-a dat de 3 ori la fel...mi-am spus ca nu mai are rost sa repet :p

coupe-ul are 1130kg. masa proprie atata este. e mai usoara ca o limuzina.

Edited by buldogu_bld

consumul in niciun caz nu e mare...consum de pana in 8 nu il poti numi mare..

1.6i consum mult...aici poti spune ca e un consum mare.

un motor 1.6 la aceiasi viteza, cum am scris mai sus, consuma cu pana la 2L mai mult. motoarele 1.6 sunt cele mai proaste daca vorbim de raportul greutate-putere-consum. nici 1.8 nu e stralucit. 2.0 si 2.5 sunt in schimb cele mai reusite, daca vorbim de cele fabricate de la 95- 96 in sus si bineinteles vorbind strict de e36

De unde pana unde consum extraurban la 1.6 de 10? E acelasi consum ca la 1.8. Cu un motor bun si in mintile lui la 100 pe autostrada amandoua nu consuma mai mult de 6.5-7.

Iar 2.0 sau 2.5 sunt reusite ca motorizare nu consum. Cel mai reusit ca si performante-consum e 1.8is.

De unde pana unde consum extraurban la 1.6 de 10? E acelasi consum ca la 1.8. Cu un motor bun si in mintile lui la 100 pe autostrada amandoua nu consuma mai mult de 6.5-7.

Iar 2.0 sau 2.5 sunt reusite ca motorizare nu consum. Cel mai reusit ca si performante-consum e 1.8is.

Pai mie mi-a dat un consum de 7,5 la o viteza de 120-130,deci cred ca e normal sa consume asa...

referitor la 2.0 nu mi se pare o motorizare deloc fericita....consumul poate fi mai mare ca la 2,5 la performante net inferioare

la 1,8is subscriu

Pai mie mi-a dat un consum de 7,5 la o viteza de 120-130,deci cred ca e normal sa consume asa...

La 120-130 da un 7.5 e ok dar la 100 daca consuma 10 e cam bai...

referitor la 2.0 nu mi se pare o motorizare deloc fericita....consumul poate fi mai mare ca la 2,5 la performante net inferioare

la 1,8is subscriu

Da asa e. Nu am completat. 1.8is are aceleasi performante ca si 2.0 iar la consum si intretinere e la nivelul unui 1.6 sau 1.8.

ai numar mare la picior.. :rolleyes:

Dimpotriva il am chiar mic ;)),dar tot timpul dau de unii care merg cu 80-90km/h.Si intradevar nu ma duc cu ea la consum.

Mai mult circul in oras, cel mai lung drum inafara orasului a ei e de 70km, de obicei ies cu masina lu tata daca e mai lung drumul, care consuma 5-7%

pai vezi? ti ai dat raspuns singur...1,6 IN MINTILE LUI consuma cat un 1.8. dar cum nu prea dai de 1.6 in mintile lui, aproape nici unu, pt ca fiecare tip care a avut 1.6 a incercat sa ii forteze performantele...aici cred ca sunteti multi de acord.

deci imi sustin in continuare ideea, adica un 1.6 NICIODATA nu va consuma MAI PUTIN ca un 1.8. in cel mai bun caz consum identic. repet in cel mai bun caz.