Jump to content

e39 525 tds din 98 are sensor uzura placute de frana si pe spate?

Csabessz

Recommended Posts

nu stiti cumva, daca e39 din 98, are sensor de uzura de la placutele de frana si in spate? sau numai in fata? Mi sa aprins ieri martorul de uzura a placutelor de frana, dar nu prea cred ca placutele din fata sunt uzate pentru ca de vro 2 saptamani mi-am schimbat anvelopele de iarna pe cele de vara, si m-am uitat la cele din fata si era destul de bune. La cele din spate nu m-am uitat (prostia mea).

Si inca o intrebare: placutele din fata difera de cele din spate, nu? Pentru ca am un set de placute de frane pe fata nou noute, si de aia intreb.

1. are senzor si la palcutele spate

2. nu sunt identice placutele fata - spate

Raspuns rapid si clar. :goodjob: Iti multumesc mult.

Atuncea sigur pe spate trebuie sa le schimb.

Si inca o intrebare mica. Frana de mana tine tot pe placutele respective? sau are placute separate?

nu, frana de mana are niste saboti separat, sunt in rotorul de pe spate. In timp se uzeaza si aia.. sau se mai duce/intepeneste cablul etc..

daaa ..... multumesc pentru raspuns. Acuma de vro 5 minute am gasit si eu un desen technic si am vazut ca are saboti separati, ca si la frana pe tambur. Trebuie sa incerc sa reglez ceva pe la el ca nici ala nu tine

da, functioneaza exact ca o frana pe tambur..

nu stii de unde se poate regla la el? Doar in spate la rotor, sau si in fata? in fata la maner am vazut 2 piulite de la care se pot strange, dar ma gandesc ca si in spate ar fii ceva de reglat. Alea din fata ar fii pentru reglajul final, reglat fin? nu?

in manulul bentley scrie amanuntit cum si cat se paote regla. NU stiu la e39, dar la e34 se poate regla si de la piulitele alea, si da se regleaza si inainte sa intre cablul in rotor.

Dar, cel putin alea de la rotor ar trebuii facut de cineva care se pricepe, ca risti sa reglezi diferit si sa iti tina diferit pe cele 2 roti..si de aici tot felul de probleme.

Azi am schimbat cablurile ca erau sudate de rugina si iti pot spune sigur ca la e39 se poate regla cablu de la frina de mina din cele doua piulite pe care le gasesti sub mansonul de la frina de mina sau poti regla saboti din partea de jos a butucului in interior printr-o gaura daca dai rotile jos de vede un sistem de reglaj foarte simplu pe care il poti misca cu o surubelnita dreapta in sus sau jos depinde de cum vrei iar daca nu te descurci asa atunci poti desface etrierele(care se dau usor jos)si discurile de frina care se tin intr-un surub cu inbus si dupa ce ai dat jos discul o sa vezi ferodourile daca sunt uzate(daca sunt nu ai ce regla) iar cum am mai spus in partea de jos se vede o roata dintata pt reglaj.sper sa-ti fie de folos.Spor la treaba :good:

Azi am schimbat cablurile ca erau sudate de rugina si iti pot spune sigur ca la e39 se poate regla cablu de la frina de mina din cele doua piulite pe care le gasesti sub mansonul de la frina de mina sau poti regla saboti din partea de jos a butucului in interior printr-o gaura daca dai rotile jos de vede un sistem de reglaj foarte simplu pe care il poti misca cu o surubelnita dreapta in sus sau jos depinde de cum vrei iar daca nu te descurci asa atunci poti desface etrierele(care se dau usor jos)si discurile de frina care se tin intr-un surub cu inbus si dupa ce ai dat jos discul o sa vezi ferodourile daca sunt uzate(daca sunt nu ai ce regla) iar cum am mai spus in partea de jos se vede o roata dintata pt reglaj.sper sa-ti fie de folos.Spor la treaba :good:

Da e de folos ajutorul tau. iti multumesc mult pentru raspuns. Cu masina ta ce ai rezolvat pana la urma? Ai dat de problema de ce scoate fum si nu trage?